Home » ÖFB kvinner i EM mot England, Norge, Nord-Irland

ÖFB kvinner i EM mot England, Norge, Nord-Irland

by Russell Crowe

Det østerrikske fotballaget har en interessant og vanskelig billett til EM-sluttspillet i 2022. I gruppe A møter østerrikerne vertene England, to ganger europamestere Norge og nybegynneren Nord-Irland. Dette ble resultatet av torsdagens trekning i Manchester. Lagsjef Irene Fuhrmann og teamet hennes kan se frem til et høydepunkt helt fra start.

ÖFB-laget spiller sin første kamp mot England 6. juli på Old Trafford i Manchester. «Det er en stor ære for oss å kunne åpne EURO 2022 i fotballens hjemmebane foran et så unikt scenario. På den ene siden er det historisk og et absolutt høydepunkt, på den andre en stor utfordring,» sa han . Irene Fuhrmann.

Spillerne var veldig spente. «Å spille åpningskampen til et europamesterskap på Old Trafford foran rundt 75 000 tilskuere er enhver spillers drøm,» sa ÖFB-lagkapteinen og den engelske legionæren Viktoria Schnaderbeck, som spiller for Arsenal. «Vi gleder oss og kan være fornøyd med partiet. Vi står foran en megaturnering,» sa Carina Wenninger.

Schnaderbeck og kollegene fortsetter 11. juli i Southampton mot Nord-Irland og 15. juli i Brighton mot Norge. I kampen om en av de to opprykkspostene er østerrikerne outsidere. England og Norge skal være tydelig plassert over ÖFB-laget i papirskjemaet.

England er finalister to ganger (1984 og 2009) og kom seg i likhet med østerrikerne til semifinalen i «Summer Fairy Tale» 2017 i Nederland. Den nederlandske manageren Sarina Wiegman, som vant tittelen med hjemlandet for fire år siden, forventes nå å lede England til hjemmeseier.

Etter den åtte ganger europamesteren i Tyskland er Norge det nest mest suksessrike laget i EM for kvinner, som har blitt arrangert siden 1984. Skandinavene er to ganger europamestere (1987, 1993) og fire ganger på andreplass Europa. Det er ennå ikke tatt noen seier mot nordmennene.

«Foretrukne roller er tydelig fordelt i gruppen med England og Norge. For å overleve i denne gruppen er det ikke bare enestående lagprestasjon, men også nødvendig flaks på vår side,» er Schnaderbeck klar over. «For å kunne overraske og overleve gruppespillet, må vi være fysisk i utmerket form og vi trenger en enestående prestasjon i alle tre kampene,» understreket Fuhrmann.

At østerrikerne skal finne seg i å ha to lag, som også skal spilles i den pågående kvalifiseringen til VM 2023, var ikke nødvendigvis ønsket. Tirsdag vant ÖFB-laget 2-2 mot Nord-Irland takket være et mål i det 92. minutt. Den store gruppens favoritt, England, ønsker Østerrike velkommen 27. november.

«Det er absolutt en spesiell situasjon at vi har trukket en annen motstander i Nord-Irland som vi kjenner fra kvalifiseringen til verdenscuppen. Men det kan også gi fordeler i forberedelsene. Vi så forrige tirsdag at Nord-Irland ikke under noen omstendigheter er. undervurdert, sa Fuhrmann.

EM er utsatt i ett år på grunn av korona-pandemien og arrangeres nå i åtte engelske byer fra 6. til 31. juli. Den regjerende nederlandske mesteren skal møte Sverige-favoritter, blant annet har Tyskland en tøff gruppe med Spania, Danmark og Finland.

Av de over 700 000 billettene til turneringen er over 160 000 allerede solgt. 58.000 billetter er allerede delt ut til finalen 31. juli på Londons Wembley Stadium.

UEFA deler ut totalt € 16 millioner i premiepenger, det dobbelte av beløpet i 2017. Hver av de 16 deltakende foreningene vil motta en startbonus på € 600 000. For første gang er det gruppespillbonuser for å vinne (€ 100 000) og for uavgjort (€ 50 000). Kvartfinalen vil bli belønnet med ytterligere 205 000 euro, semifinalen med 320 000 euro. Vinneren av finalen vil motta ytterligere 660 000 – og i beste fall med tre gruppespill vinner totalt € 2 085 millioner.

Related Videos

Leave a Comment