Home » NYHETSDAG: Minst fire døde i angrep i Norge • Miss minister – nyankomne savnet i en annen skolestudie • Politiet tilkalt SAS – protester på kontoret | Nyheter

NYHETSDAG: Minst fire døde i angrep i Norge • Miss minister – nyankomne savnet i en annen skolestudie • Politiet tilkalt SAS – protester på kontoret | Nyheter

by Russell Crowe

Angrepet i Norge: flere døde og sårede

Onsdag kveld ble norsk politi varslet om en bueskytter ved en matbutikk i Kongsberg, vest for Oslo. Publikum ble bedt om å bli værende inne mens politiet forfulgte gjerningsmannen. I løpet av kvelden kunne politiet fortelle at flere personer ble skadet og døde i forbindelse med hendelsen. Ifølge informasjon fra VG har minst fire mennesker omkommet.

Politiet klarte også å arrestere en mistenkt gjerningsmann, som de mener handlet alene.

– Mannen ble pågrepet av politiet og det er foreløpig ingen aktive søk etter flere personer, sier Øivin Aas til politiet.

Politiet kan verken bekrefte eller avkrefte om det er en terrorhandling. Det er imidlertid klart at store deler av byen er sperret av, fordi det er flere åstedene.

Å VITE MER: Flere døde og sårede i et bueskytingangrep i Norge

SAS -ansatte beviste – politiet ble tilkalt.

Allerede i forrige uke kunne Expressen avsløre misnøyen og irritasjonen blant de ansatte i SAS overfor selskapsledelsen. Bakgrunnen er blant annet at to filialer med bemanningsselskaper skal ta seg av deler av SAS -flyreiser i fremtiden. Lisensierte SAS -piloter og kabinpersonalet kan synes det er vanskelig å bli ansatt under etablerte forhold.

Sinnet til SAS -ansatte ved flyselskapets nye organisasjon fikk en ny dimensjon tirsdag. Personalet demonstrerte deretter inne i hovedkvarteret og uttrykte sin sinne med bannere og plakater.

Sinnet har blitt rettet mot den nye SAS -organisasjonen, der ansatte anklager selskapet for sosial dumping og omgår den svenske modellen på arbeidsmarkedet.

Et titalls politifolk grep da inn på stedet.

Å VITE MER: Politiet tilkalte SAS – kontorprotester

Det er ingen nyankomne på en annen studieskole

Da den svenske revisjonsretten i vår erklærte at Sverige ikke fulgte reglene i den siste PISA -studien, sa utdanningsminister Anna Ekström at vi nå må lene oss mer mot andre internasjonale skolestudier for kunnskapstilstand hos studenter født i utlandet.

Men Expressen kan nå peke på alvorlige mangler som sannsynligvis påvirket utfallet for utenlandsfødte mennesker også i PIRLS – den eneste studien i tillegg til PISA som måler leseforståelse.

– Det ser ut til at mangler systematisk gjemmer seg i disse studiene og later som om utviklingen er vesentlig bedre enn den faktisk er, sier Magnus Henrekson, professor i økonomi.

Anna Ekström nekter å vises i et intervju om Expressens informasjon.

Å VITE MER: Ministerens feil: det er ingen nyankomne på en annen studieskole
Etter PISA -skandalen – alvorlige mangler ved videre skolestudier

Related Videos

Leave a Comment