Home » Nye detaljer i saken om skiskytteren som forsvant sporløst

Nye detaljer i saken om skiskytteren som forsvant sporløst

by Liv Ullmann
  1. tz
  2. Sport
  3. Vintersport

Opprettet:

Fra: Sasha Mer

Jakten på det savnede skiskyttertalentet Eivind Sporaland fortsetter. Det foreligger nå en ny oppgave om hvor 22-åringen befinner seg.

Lillehammer – Det er fortsatt ingen spor etter avdøde skiskytter Eivind Sporaland. 22-åringens siste livstegn var om morgenen 19. mars, da han hadde en samtale med faren og deretter forlot huset. Leteaksjoner etter nordmannen var mislykket. Kun bilen og smarttelefonen hans ble funnet av politiet. Foreløpig er imidlertid ikke mobiltelefonen vurdert ennå.

Gammel 22
Nasjonalitet Norge
sport skiskyting

Sporalandsk skiskyttertalent: politiet er forvirret

«Vi har ikke klart å åpne den ennå. Vi må knekke koden først for å få tilgang. Det kan ta litt tid,» sa den ansvarlige tjenestemannen Ragnhild Ouren til den norske TV-stasjonen TV2. Politiet forfølger mange spor, men har fortsatt ingen anelse om hvor Sporaland kan være.

«I tilfeller som dette, når folk bare forsvinner, er det veldig vanskelig å finne ut hvorfor. Det var ganske uklart fra starten. Vi leter ikke etter en avdød person. Vi ville trenge et spesifikt område å lete etter,» fortsetter Ouren.

Eivind Sporaland er fortsatt savnet. © IMAGO/JavadParsa

I mellomtiden har saken fått mye oppmerksomhet i Norge. TV-stasjonen TV2 viste den mystiske forsvinningen til Eivind Sporaland i krimprogrammet «Åsted Norge», som kan sammenlignes med den tyske serien «Aktenzeichen XY … uløst».

Sporalandsk skiskyttertalent: Er ikke 22-åringen i Norge lenger?

I det nasjonalt TV-sendte programmet forklarte advokat Kristin Fagerheim Hammervik at en dødsulykke var lett å gjette ettersom Sporaland mistet smarttelefonen sin og bankkontoen hennes ikke var tilgjengelig. Uten penger ville det vært vanskelig å tenke i flere uker. Hvor finner han mat, klær, husly? Forutsatt at han fortsatt er i live.

Men advokaten sa også at det som betyr noe er hva familie og venner sier: – De som kjenner ham best vet hva han kan. De tror han kan ha funnet tilflukt i en hytte eller kanskje til og med rømt landet, sier han. At Sporaland kan ha forlatt Norge er en helt ny oppgave. Men også her oppstår spørsmålet hvordan han klarte dette uten å bruke bankkontoen sin. (smr)

Related Videos

Leave a Comment