Home » Ny kommersiell fellesforetak: Porsche styrker sin virksomhet i Norge

Ny kommersiell fellesforetak: Porsche styrker sin virksomhet i Norge

by Ashley Olsen

Porsche utvider sin tilstedeværelse i Norge. For dette formål ønsker sportsbilprodusenten å etablere et datterselskap med sin mangeårige forretningspartner Autozentrum Sport AS. Joint venture, ledet av Michael Hiller, vil begynne arbeidet 1. januar 2023, annonserte bilprodusenten mandag. Detaljer om den økonomiske siden av transaksjonen ble ikke offentliggjort. Dette må fortsatt godkjennes av myndighetene, la han til.

Norge er et ledende marked for fremtidige emner innen elektromobilitet og digitalisering, sa Porsche salgsdirektør Detlev von Platen i Stuttgart. «Takket være det nye datterselskapet vil vi kunne bli mye mer involvert i dette i fremtiden.» Vi har allerede jobbet svært vellykket med AZ Holding de siste årene.

En talskvinne la på forespørsel til at Norge ville innta en fremtredende posisjon blant de nordiske landene. I andre stater i regionen er det kun importører av Porsche-biler.

Norge er et av verdens ledende markeder for e-mobilitet – elektrifiseringsraten der er rundt 94 %. Porsche leverte mer enn 1700 helelektriske Taycans i fjor. I 2019 solgte merket rundt 600 enheter på tvers av alle modeller.

Det nye fellesforetaket er et «komplement til den felles innsatsen og suksessen vi har oppnådd med Porsche i Norge de siste tiårene», sa Hans Henrik Riddervold, eier av Autozentrum Sport AS. Firmaet hans har vært Porsche-importør og -forhandler i Norge siden 1997. Det er i dag ti Porsche-sentre i landet; I tillegg er det to Porsche Studios som urbane representasjoner av merket og et Classic Center.

Related Videos

Leave a Comment