Home » Nürnberg tapte direkte opprykk med uavgjort 1-1 på St. Pauli

Nürnberg tapte direkte opprykk med uavgjort 1-1 på St. Pauli

by Roald Amundsen

1. FC Nürnberg på sjetteplass etter uavgjort i Hamburg med 51 poeng. Lederne Schalke 04 (59 poeng) og andreplasserte Werder Bremen (57) er klart foran Franken med to kamper igjen. Kun nedrykkssetet tre poeng unna er tilgjengelig for klubben. Men for dette bør de resterende to kampene vinnes.

Klubben viser de første skyteforsøkene

Den første sjansen var fra klubben. Lukas Schleimer siktet flatt mot området fra en spiss vinkel (4°). Etter den mislykkede elimineringen av Jamie Lawrence, skjøt Tom Krauß til det lengste hjørnet fra ni meter, men en annen spiller, Johannes Geis, kom i veien. Deretter fikk Hanseatic League en liten ballbesittelse og fordeler på banen, men klarte ikke å sette press på høyt respekterte gjester.

Spillet blir tøffere

Afeez Aremu, som allerede har et gult kort (26 «), tok Tim Handwerker i ansiktet med høyre hånd under en duell på midtbanen. Dommer Bastian Dankert informerte den tidligere norske legionæren (38.) at han var i ferd med å få gult-rødt kort. Treneren hans Timo Schultz (41.) reddet ham med et bytte. Kort tid før (40 °) viste frankerne en av få fremskritt. Lino Tempelmann skjøt hardt fra flekken, men satte den like over mål. Verken tannløse Kiezkicker eller den forsiktige klubben hadde stilt opp i form av opprykk før det ble fløyt til pause.

Nürnberg bytter flere ganger, St. Pauli scorer på straffe

Nürnberg-trener Robert Klauß sendte inn en ny angrepsmann med Nikola Dovedan i starten av andre omgang (46.), Pascal Köpke forble i garderoben. I stedet for frankerne slo imidlertid Hanseatic League først stolpen ut av det blå med Finn Becker (58.). Så gjorde Johannes Geis (63.) plass til Fabian Nürnberger på 1. FC Nürnberg. Christian Mathenia måtte gå da Christopher Buchtmann (71.) satte ham på prøve med et skudd.

Klubbens offensive endringer belønnes med sene trekninger

Straffer ble dømt etter at Asger Sörensen traff motstanderen Igor Matanović i det sekstende minuttet med høyrefoten (72 «) på leggen. Daniel Kyereh konverterte ham (74.) og ga St. Pauli en 1-0 ledelse. Klauß tok all risikoen med det doble offensive byttet (81.) med Manuel Schäffler og Erik Shuranov. Nürnberg sikter (85°) like ved siden av området. Taylan Duman scoret den siste utligningen på overtid.