Home » Norway House Cree Nation for å evakuere beboere i pleiehjem etter hvert som helseproblemer øker

Norway House Cree Nation for å evakuere beboere i pleiehjem etter hvert som helseproblemer øker

by Edvard Munch

En Manitoba First Nation går ut på egen hånd og evakuerer beboere fra sitt personlige omsorgshjem av sikkerhetsmessige årsaker.

Fra og med fredag ​​vil Norway House Cree Nation flytte 22 innbyggere til det samfunnsmedisinske pensjonatet i Winnipeg, med 20 ansatte igjen i byen for å hjelpe dem, sa rådmannen. sa Deon Clarke.

Norway House renoverte sitt personlige omsorgshjem, Pinaow Wachi, men deres innsats ble hemmet av en kollapsende kloakkledning, kloakk som kom tilbake i flere rom og to måneder uten varmt vann. De er også bekymret for radoneksponering fra det forstyrrede fundamentet.

«Vi gikk nok er nok. Vi risikerer arbeidernes helse, vi risikerer beboernes helse,» sa Clarke.

Beslutningen om å evakuere ble tatt i forrige uke, og, sa Clarke, var provinsen i utgangspunktet villig til å hjelpe. De tilbød først et anlegg på flere nivåer i Portage la Prairie, men Norway House sa at det ikke ville være tilgjengelig for seniorene deres, sa Clarke.

Provinsens alternativer avvist

Provinsen bestemte seg da for å spre innbyggere over hele provinsen, men Clarke sa at samfunnet ikke var opptatt av å skille folk fra vennene og naboene.

Han sa at regjeringen da vurderte å beholde innbyggerne i deres personlige omsorgshjem. En provinsiell helseinspektør anså at anlegget var i orden, sa Clarke, men samfunnsledere var uenige.

«De er våre eldste. De er våre lore-voktere. De er våre språkvoktere,» sa han. «Tiden deres med oss ​​er veldig verdifull, og vi må ha det beste for våre eldste i tankene.»

Rådmannen sa at Norges Hus ikke hadde noe annet valg enn å lage sin egen bolig, uten hjelp fra provinsen eller Delt Helse. Clarke sa at samtalene med provinsen siden har brutt sammen.

Han sa at Indigenous Services Canada betinget hadde gått med på å støtte Norway Houses gjenbosettingsarbeid. Clarke håper at det føderale departementet og provinsregjeringen vil gi økonomisk bistand.

Verken provinsregjeringen eller Indigenous Services Canada svarte på forespørsler om kommentarer sent onsdag.

Evakueringen forventes å begynne på fredag, sa Clarke.

De liberale i Manitoba tok opp evakueringen i spørreperioden onsdag. Sjef Dougald Lamont ba PC-regjeringen om å dekke de økonomiske kostnadene, ettersom helsevesenet faller inn under provinsiell jurisdiksjon.

«Hele spørsmålet er hvorfor Norway House sitter fast i denne posisjonen at de ikke vet hvem som skal betale for dette?» Lamont fortalte journalister etterpå.

Related Videos

Leave a Comment