Home » Norske stjerner uttrykker bekymring etter oppsigelsesbølgen: «Du vil merke»

Norske stjerner uttrykker bekymring etter oppsigelsesbølgen: «Du vil merke»

by Ashley Olsen

Oppsigelsene til Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland har rammet det norske skiskytterlaget hardt. Å ta igjen tapet vil være en stor oppgave, selv for skandinavene, som er fulle av topptalenter. Det er blant andre Johannes Thingnes og Tarjei Bø hellig overbevist om.

15 OL-medaljer og 32 VM-medaljer, pluss to sammenlagte verdenscupseire og, allerede før sesongavslutningen i Oslo, 89 verdenscuptriumfer: listen over suksesser som Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland har vunnet for Norges Skiskytterforbund de siste årene år, virker det som uendelig lang tid. Det er nok. Begge superstjernene har annonsert pensjonisttilværelsen og vil etterlate et tomrom som selv verdens mest suksessrike skiskytternasjon ikke lett kan fylle.

– Det vil være en krevende oppgave for damelaget å fylle dette tomrommet, sier superstjernen Johannes Thingnes Bø i et intervju med Verdens Gang, da han ser at laget står overfor en virkelig stor oppgave. Hennes håp: en av de potensielle arvingene vil nå gå inn på første rad med et stort bryst og ta et sportslig sprang fremover.

Eckhoff tok også opp denne utviklingen den gang, bemerket Bø. «Da Tora Berger sluttet, ble Tiril ekstremt god,» sa nordmannen, som fortsatt bekymrer seg for damelaget fordi: «Dybden på laget er ikke den samme som herrenes. Du vil merke at begge ikke er der lenger.» .

Norske skiskyttertalenter venter på deres gjennombrudd

Det mangler ikke på unge nykommere blant de norske, men så langt har bare Ingrid Landmark Tandrevold klart å etablere seg blant de beste i verden.

Idrettsutøvere som Juni Arnekleiv (24), Marthe Kråkstad Johansen (24) eller supertalentet Maren Kirkeeide (20) har utvilsomt et stort potensial, men de har ennå til gode å realisere det konsekvent i verdenscupverdenen – selv om de sjelden har hatt det. inntil nå. sjansen til å gjøre det. Dette vil endre seg.

Skiskytterstjerne klager over tap av humør

Landstrener Sverre Huber Kaas er klar over den vanskelige oppgaven som nå venter ham. «Det vil være en utfordring,» sa han og la til, «men det vil også være veldig gøy.» Vi har lært så mye av utøvere som Eckhoff og Røiseland de siste årene at vi nå kan bruke dem til å utvikle nye stjerner. «Og jeg håper de vil være på et lignende nivå,» forklarte treneren. Det er selvfølgelig ingen garantier på dette.

Og så er det et annet problem som truer det norske forbundet, for laget må bytte ut sine to superstjerner ikke bare på et sportslig nivå, men også på et menneskelig nivå. – Det er synd vi mistet to så gode lagkamerater. […] Vi savnet Tiril mye i år», sa Tarjei Bø, med henvisning til Eckhoff, som alltid så blid ut og holdt lagets moral oppe selv på dårlige dager. Andre må nå også ta på seg denne jobben.

Related Videos

Leave a Comment