Home » Norske sosialdemokrater holder samtaler med koalisjonspartnere om mulig sentrum-venstre-allianse

Norske sosialdemokrater holder samtaler med koalisjonspartnere om mulig sentrum-venstre-allianse

by Russell Crowe

Etter valgseieren startet de norske sosialdemokratene sonderende samtaler med sine to favorittkoalisjonspartnere.

Oslo – Ledere for SV, Senterpartiet (SP) og Sosialistisk Venstreparti (SV) møttes på et hotell nord for Oslo torsdag for å diskutere mulig samarbeidsregjering i en sentrum-venstre-allianse.

– Jeg håper at jeg skal utnytte tiden godt og komme rett på sak, sa AP-sjef Jonas Gahr Støre ved ankomst til hotellet om morgenen. Han blir etter all sannsynlighet Norges neste regjeringssjef etter at det skandinaviske landet utenfor EU ble styrt i åtte år av konservative Erna Solberg. – Vi fikk et veldig tydelig mandat fra velgerne og det er et regjeringsskifte, sa Støre.

De tre partiene fikk til sammen 89 av de 169 mandatene ved stortingsvalget i Norge 13. september. Dette vil gi dem et komfortabelt parlamentarisk flertall for en regjeringskoalisjon. Samtalene blir imidlertid ikke enkle: Senteret, som først og fremst tar til orde for bekymringene til bygdebefolkningen i bygde-Norge, tar andre standpunkter i mange politiske spørsmål enn den sosialistiske venstresiden, som er sterkt engasjert i å beskytte klimaet. De tre partiene hadde allerede dannet den norske regjeringen fra 2005 til 2013, den gang under ledelse av statsminister Jens Stoltenberg, nå NATOs generalsekretær. (dpa)

Related Videos

Leave a Comment