Home » Norske hytteeiere vant frem mot staten i tingretten

Norske hytteeiere vant frem mot staten i tingretten

by Edvard Munch

Retten understreker at det ikke var mulig å etterprøve om den norske regjeringen i tilstrekkelig grad har tatt hensyn til dette i sitt regelverk. Derfor bestemte retten – i tvil – at vilkårene i pålegget skulle kjennes ugyldige, skriver Oslo tingrett iht. NRK.

Formelt klaget seks personer, men tusen norske hytteeiere som støttet saken. Hytteeiere krevde rett til å reise til sine hjem over grensen uten å bli tvunget i karantene ved hjemkomst og Oslo tingrett fulgte etter.

Ingen umiddelbar fritak fra karantene

Ifølge NRK gir retten imidlertid ikke hytteeiere ubetinget eller permanent fritak fra innreisekarantene. Hytteeierne fikk derfor ikke samtykke i sin begjæring om midlertidig vedtak om at vilkårene i karanteneplikten umiddelbart skal kjennes ugyldige, skrev retten.

Kunne ikke komme til feriehjemmene deres

De over 12.000 nordmennene som har hytte i Sverige, inkludert rundt 4.000 i Värmland, har ikke kunnet bruke eller vedlikeholde fritidsboligene sine siden starten av korona-pandemien. På grunn av dette økte frustrasjonen, noe som førte til den norske sinnstilstanden.

Har hytte utenfor Torsby

Patrik Knutsson, bosatt i Oslo, eier en hytte utenfor Torsby. Han er en av dem som er involvert i den norske statens søksmål om koronaregelverket som har rammet hytteeiere. I klippet over snakker han om hvordan tingrettsdommen vil påvirke ham og hva han mener om det.

Oppdater:

Ifølge nyhetsbyrået TT vil den norske stat anke dommen, melder helse- og omsorgsminister Bent Høie (H). 24. januar innførte Sverige innreiseforbud fra Norge.

Related Videos

Leave a Comment