Home » Norske filmskapere lanserer Mirage kreativ dokumentarfestival i Oslo | Nyheter

Norske filmskapere lanserer Mirage kreativ dokumentarfestival i Oslo | Nyheter

by Russell Crowe

Den norske produsenten Racha Helen Larsen fra Yellow Log og hennes partner, regissør og kinematograf Egil Håskjold Larsen, lanserer en internasjonal dokumentarfestival kalt Mirage. Den første utgaven finner sted som et tredagers arrangement i Oslo fra 24. til 26. september.

Tidligere IDFA-programmerer Martijn te Pas er en del av lanseringsteamet.

«Vi var så skamfulle over at ingen av disse filmene vi har sett [international] festivaler kan nå lokalt publikum i Norge, sa Egil, som bl.a Hvor mannen kommer tilbake Og 69 minutter på 86 dager. Han spilte også inn Victor Kossakovskys prisvinnende film Gunda.

Festivalen, med undertittelen «the art of the real», tilbyr et svært kuratert utvalg av dokumentariske verk på tvers av kunstformer.

Tjueen filmer vises på denne månedens myke lansering, inkludert 15 norske premierer. Det er planlagt en komplett utgave i 2022 som også vil inneholde en bransjedel med nytt presentasjonsforum for kreative kunstneriske dokumentarer.

Årets line-up inkluderer åpningstittelen Ahmir «Questlove» Thompson’s Sjelens sommer, Gianfranco Rosi sin Natt, av Hubert Sauper Episenter, av Anna Eborn Pine Ridge, og Maya Kosa Fugleøya.

«Festivalen er også en måte å sette disse svært sårbare filmene i søkelyset. Det er en slags alternativ distribusjonsmodell, «bemerket de Pas.» Det vil også være anslag gjennom året.

«Dette er et program vi er stolte av det første året,» fortsatte han. «Det er et sted for Mirage, og dette er viktig. Det er viktig at det er en livlig festival der folk blir inspirert eller blir sinte. Det vises filmer som nesten aldri blir sett. Jeg håper bransjen også føler det slik. Den [the event] det ligner kanskje mer på Dokufesten i Kosovo enn på CPH Dox eller IDFA.

arrangement 2022

Arrangørene planlegger at 2022-festivalen skal ha et konkurranseelement, men arrangørene kan gi opp juryer til fordel for enkeltvedtak.

«Vanligvis, i juryer, er det alltid et kompromiss. Den vinner ikke nødvendigvis beste bilde, sier Racha. «Vi vil kanskje ha bare én person som folk respekterer [to] gi premien. Dette er en idé som vi må være litt annerledes enn alle andre.»

Mirage har støtte fra Norsk filminstitutt. Flere sponsorer og lokale samarbeidspartnere deltok også. Arrangørene samarbeider også med Ultima, Oslos samtidsmusikkfestival, og sier festivalen vil ha vekt på litteratur og foto, samt dokumentar.

Festivalen lanseres i en tid hvor norsk dokumentar blomstrer, med internasjonalt salg og festivalsuksess inn Gunda Og Maleren og tyven.

Related Videos

Leave a Comment