Home » Norsk statsminister: Veldig dumt med den internasjonale kampen om koronastrategien

Norsk statsminister: Veldig dumt med den internasjonale kampen om koronastrategien

by Russell Crowe

12. mars i år vedtok Norge svært strenge regler for å hindre spredning av smitten. Skoler ble stengt, arrangementer ble forbudt. Grensen til Sverige er stengt med karanteneregler og bevoktet av militæret og politiet.

«Veldig dumt»

En landskamp følger raskt. Norske politikere og embetsmenn hevdet Sveriges strategi var for avslappet og farlig, mens svenskene så på Norges regler som vanskelige å forstå og uholdbare i det lange løp. Og kveldsavisene fremhevet den nasjonale kampen.

– Jeg synes det var veldig dumt. For det er ikke en konkurranse. Vi har litt forskjellige politiske systemer. I Sverige sitter Smittevernmyndigheten i førersetet. I Norge har politikerne politisk ansvar. Sverige er litt mer tilbaketrukket i politikken ved å bruke langsiktige mål og være mindre detaljerte, sier statsministeren.

«Mindre forskjell»

Hun synes det har vært litt for mye vekt på forskjellene.

– Det var mindre forskjell enn man skulle tro gjennom hele perioden. Forskjellen var at vi stengte alle skolene mens Sverige bare stengte en del av skolesystemet. Foreløpig er tiltakene relativt like mellom landene, forklarer Erna Solberg.

Når SVT spør statsministeren når det igjen vil være mulig å gjennomføre et fysisk intervju på stedet i Oslo, svarer hun at det kan skje snart.

– Jeg tror med de tallene som Sverige har hatt når det gjelder infeksjonstall, så kan det bli om en måned hvis det fortsetter som nå. Da ville det være mulig for hele Sverige å bli mer åpent og normalt. Men vi må holde en meters avstand. I Norden er det et vanlig intimområde å holde en meter unna folk man ikke er knyttet til, sier Erna Solberg.

Related Videos

Leave a Comment