Home » Norsk politi sier at 24 personer er målrettet i pil og bue-angrep, Europe News & Top Stories

Norsk politi sier at 24 personer er målrettet i pil og bue-angrep, Europe News & Top Stories

by Russell Crowe

STOCKHOLM (AFP) – Norsk politi sa onsdag (27. oktober) at 24 personer nå ble behandlet som ofre for et pil- og bueangrep tidligere denne måneden, der fem mennesker ble drept.

En mann ransaket byen Kongsberg vest for Oslo 13. oktober, hvor han skjøt piler og angrep tilfeldige personer i hjemmene deres.

Hovedmistenkte Espen Andersen Brathen, en danske bosatt i Kongsberg, ble pågrepet på stedet og gjennomgår en psykiatrisk utredning, og politiet mener psykiske lidelser ligger bak angrepet.

– Så langt har vi 24 ofre i saken, sa politiinspektør Per Thomas Omholt på en pressekonferanse, og ga for første gang et samlet tall.

Han sa at antallet inkluderte de fem drepte, tre som ble skadet og 16 andre som hadde vært «utsatt for forskjellige hendelser».

– Dette er vanligvis drapsforsøk og forsøk på skader, hovedsakelig de som er skutt med pil og bue, sa han og la merke til at antallet kan endre seg.

Han sa at politiet «holdt døren åpen» over årsaken til angrepet.

Brathen hadde tidligere sagt på sosiale medier at han hadde konvertert til islam, og antydet at det var et islamsk militant angrep.

Men etterforskningen «ytterligere svekket» den militante hypotesen, sa Omholt, og la til at det ikke var klart om den mistenkte faktisk hadde konvertert til islam.

Related Videos

Leave a Comment