Home » Norsk formuesfond for å kvitte seg med mer risikofylte aksjer, sier adm. dir

Norsk formuesfond for å kvitte seg med mer risikofylte aksjer, sier adm. dir

by Russell Crowe

OSLO, 22. april (Reuters) – Det norske statsfondet på 1,3 billioner dollar vil eliminere andre selskaper fra sin portefølje hvis det anser dem for risikable, sa den nye administrerende direktøren Nicolai Tangen torsdag.

Tangen overtok roret i fondet 1. september, og flyttingen ville markere en avgang ettersom det stort sett har fulgt en global forretningsreferanse satt av finansdepartementet til dags dato.

Mens fondet vil fortsette å følge indeksen, forventes fondets ledelse, Norges Bank Investment Management (NBIM), å være mer selektiv i aksjeplukking, sa Tangen.

«(NBIM) kan gjøre mer på negativ seleksjon, bli kvitt dårlige ting,» sa Tangen, en tidligere hedgefondforvalter, til et digitalt seminar.

Endringen i tilnærmingen kommer når regjeringen planlegger å redusere fondets selskapers referanseindeks fra 25 % til 30 % for å forbedre oppfølgingen av fondets bedrifter. å vite mer

Flyttingen gjenspeiler den økende bevisstheten blant internasjonale investorer om risiko for miljø, sosial og selskapsstyring (ESG).

«Det utrolige eksemplet fra i fjor … er hvordan vi praktisk talt var ute av Wirecard da den tingen eksploderte og sparte fondet for en enorm sum penger,» sa Tangen til seminaret, som ble lagt ut på nettsiden til fondet.

«Så, gjennom rettsmedisinsk regnskap, gjennom folk som spesialiserer seg på svindeloppdagelse, tror jeg vi kan gjøre mer,» sa han.

Fondet solgte seg ut av det mislykkede tyske betalingstjenesteselskapet i 2020, ifølge fondets data, mens det ved utgangen av 2019 hadde en eierandel på 1,14 % i selskapet verdt 170 millioner dollar. Wirecard begjærte insolvens i fjor på grunn av kreditorer på nesten 4 milliarder dollar.

Fondet har i dag eierandeler i omtrent 9 100 selskaper. Finansdepartementet har foreslått å redusere sin referanseindeks til 6.600 selskaper fra dagens 8.800, noe som fører til en reduksjon over tid i antall selskaper de investerer i.

Regjeringen styrer i et mindretall og trenger derfor parlamentarisk godkjenning for å godkjenne sine forslag.

Rapportering av Gwladys Fouche; Redigering av David Clarke

Våre standarder: Thomson Reuters tillitsprinsipper.

Related Videos

Leave a Comment