Home » Norsk beachhåndballag vinner kampen mot sexistiske uniformsregler

Norsk beachhåndballag vinner kampen mot sexistiske uniformsregler

by Russell Crowe

Beachhåndballspillere vil ikke lenger trenge å konkurrere i bikini, slo det internasjonale idrettsforbundet fast cirka tre måneder etter å ha besluttet å bøtelegge det norske laget for bruk shorts i stedet for reguleringsbikini, utløste det utbredt forargelse.

Fra januar 2022 vil kvinner være pålagt å bruke «trange korte bukser med slim fit» og en «body fit tank-top» under konkurransen, etter det nye regelverket utgitt av Det internasjonale håndballforbundet. Reglene ble oppdatert 3. oktober, men begynner først å få oppmerksomhet nå.

Kvinnelige spillere tidligere kunne bli bøtelagt eller diskvalifisert med mindre de har på seg bikinioverdeler og -underdeler som er «slim fit og skåret i vinkel opp til toppen av benet». Mannlige spillere, på den annen side, fikk spille i tank topper og shorts ikke høyere enn 4 tommer over kneet.

Norges Håndballforbunds president Kåre Geir Lio kalte endringen et «reelt og symbolsk skritt» mot å takle kjønnsforskjeller i idretten.

«Jeg tror det er bra for spillet, men først og fremst er det bra for kvinner, og det er bra for måten vi behandler hverandre på i sport,» sa han mandag til NBC News på telefon fra Bodø, Norge.

Selv om nye uniformsbestemmelser fortsatt er forskjellig mellom menn og kvinner – shortser for kvinner må alltid monteres, mens menn ikke har en slik regel – sa Lio at spillerne fortalte ham at de presterte best i trange shorts og var «veldig fornøyd» med den nye. mulighet for å velge lengde.

Norges damelag fikk verdensomspennende støtte etter at spillerne hadde på seg sin favoritt elastiske lårhøye shorts i en kamp 25. juli for å protestere mot den forskriftsmessige bikinitrusen de erklærte. gjorde dem «veldig ukomfortable». Laget ble bøtelagt på 1500 euro (1700 dollar).

Norges Håndballforbund har presset på for å få endret uniformsreglene siden 2006, men kvinneprotesten i juli ble et vendepunkt, sa Lio.

amerikansk musiker Rose tilbød seg å betale boten pålagt laget av det europeiske håndballforbundet for dets brudd på reglene, men det var ikke nødvendig, sa Lio. EHF donerte til slutt pengene «til en stor internasjonal idrettsstiftelse som støtter likestilling av kvinner og jenter i sport», sa gruppen senere.

Lio og IHF-president Hassan Moustafa holdt diskusjoner bak kulissene under OL i Tokyo senere i måneden om saken, og idrettsministre fra Norge, Sverige, Finland, Island og Danmark oppfordret IHF om endelig å ta grep om saken i et åpent brev i september. I begynnelsen av oktober hadde rådet akseptert endringene.

Tilstrømningen av global støtte har vært «ganske spesiell», sa Lio, som kalte den plutselige medieoppmerksomheten en «ny opplevelse» for ham og laget, som representerer sporten relativt liten for et land med bare fem millioner innbyggere.

Related Videos

Leave a Comment