Home » Norges Telenor sier salget av Myanmar-enheter kom etter press fra juntaen om overvåkingsteknologi

Norges Telenor sier salget av Myanmar-enheter kom etter press fra juntaen om overvåkingsteknologi

by Russell Crowe

SINGAPORE: Det norske teleselskapet Telenor selger sin virksomhet i Myanmar for å unngå EU-sanksjoner etter «fortsatt press» fra Myanmars militærjunta om å aktivere avlyttingsovervåkingsteknologi, sier sjefen for selskapet til Reuters.selskap for Asia.

Telenor kunngjorde i juli at de ville selge sin enhet i Myanmar til det libanesiske investeringsselskapet M1 Group for 105 millioner dollar, noe som førte til protester fra aktivister i landet som har stolt på kommunikasjonstjenestene.

En Reuters-undersøkelse i mai fant at telekommunikasjons- og internettleverandører i Myanmar i hemmelighet hadde blitt beordret i månedene frem til juntakuppet 1. februar om å installere invasiv teknologi som ville tillate militæret å fritt avlytte borgernes kommunikasjon.

«Siden hæren tok over, er det klart for oss at vår tilstedeværelse vil kreve at Telenor Myanmar aktiverer avlyttingsutstyr og teknologier for bruk av myndighetene i Myanmar,» sa Asia-sjef Jorgen Rostrup i en uttalelse.intervju.

Å tillate aktivering av avskjæringsteknologi i fravær av juridiske eller regulatoriske garantier i Myanmar for å beskytte menneskerettighetene ville bryte med en EU-våpenembargo fra 2018 mot det sørøstasiatiske landet, la han til.

«Telenor Myanmar har ennå ikke aktivert utstyret og vil ikke gjøre det frivillig,» sa han. Han nektet å kommentere om avlyttingsteknologien var installert ved Telenors virksomhet i Myanmar.

Rostrups kommentarer representerer første gang Telenor har tatt opp virkningen av avlytting på strategien siden juntaen tok makten.

En talsmann for Myanmar-hæren svarte ikke på forespørsler om kommentarer. Næringsdepartementet nektet å kommentere og opplyste at salget av enheten var en beslutning tatt av styret og ledelsen i Telenor.

Related Videos

Leave a Comment