Home » Norges protest mot Qatar: Haaland gir en klar melding til landslagene

Norges protest mot Qatar: Haaland gir en klar melding til landslagene

by Russell Crowe

Norges protest mot Qatar
Haaland gir en klar melding til landslagene

Protesten mot menneskerettighetssituasjonen i Qatar øker. Etter at flere uttak i VM-kvalifiseringen tok den norske ledelsen, ber laget rundt Erling Haaland nå aggressivt om deltakelse. En første forening kunngjør allerede sitt medlemskap.

Det norske fotballandslaget med toppstjernen Erling Haaland har igjen bedt om menneskerettighetsbeskyttelse i Qatar og har funnet en annen lagkamerat i det nederlandske laget. Før kampen mot Tyrkia (0:3) hadde Haaland og lagkameratene på seg t-skjorter hvor det sto «Menneskerettigheter på og utenfor banen. Norge, Tyskland – hvem er neste?».

Svaret ble gitt samtidig av nederlenderne, som møtte Latvia (2-0) i en modelltest foran 5000 tilskuere i Amsterdam. Slagordet «Football Supports Change» skulle leses på skjortene til Oranje-spillerne, som skulle starte en kampanje med samme navn. Danmark deltar også i kampanjen, med andre lag som følger etter.

Slagordet var også å se på armbåndene. «Vi bærer disse armbåndene for å støtte frihet, toleranse og inkludering. Fotball bør støtte endring. Også i Qatar. I Qatar ønsker vi å bli verdensmestere, men ikke uten å tenke utenfor boksen,» heter det i en uttalelse fra den nye Move. Den nederlandske foreningen KNVB sa at de allerede har motarbeidet Qatar, vertslandet for verdensmesterskapet i 2010.

Danmark deltar også

Søndag blir det også protester til støtte for arbeidere i Qatar fra det danske landslaget før VM-kvalifiseringskampen mot Moldova. – Spillerne har bestemt seg for å signalisere behovet for endringer i Qatar, sa det danske forbundet.

Både DFB-laget og Norge hadde nylig i aksjon fordømt forholdene i landet til den neste VM-verten. Før VM-kvalifiseringskampen mot Island (3-0) hadde de tyske spillerne på seg hver sin sort skjorte med hvit bokstav – til sammen var budskapet: MENNESKERETTIGHETER.

Det norske landslaget sendte en lignende melding onsdag. Før Gibraltar-kampen (3-0) hadde spillerne på seg hvite skjorter med påskriften: «Menneskerettigheter – på og utenfor banen».

Qatar har i årevis blitt kritisert av menneskerettighetsorganisasjoner som Amnesty International for å utnytte gjestearbeidere. Britiske Guardian meldte nylig at flere tusen mennesker har omkommet på byggeplasser på stadion siden VM ble tildelt emiratet i 2010.

Related Videos

Leave a Comment