Home » Norges nye offshorefartøyselskap bestiller havvind

Norges nye offshorefartøyselskap bestiller havvind

by Russell Crowe

Norges Farstad, Volstad og Kleven har slått seg sammen og dannet et nytt rederi i Norge, kalt Norwind Offshore, med fokus utelukkende på havvind.

For dette har Norwind Offshore allerede inngått en kontrakt med Vard om levering av tre fartøy innen 2024.

Som en del av bestillingen vil Vard designe og bygge to Commissioning Service Operations Vessels (CSOVs) med opsjoner for ytterligere to fartøy. I tillegg ble det lagt inn en ordre hos Vard på salg og ombygging av et Platform Supply Vessel som skal konverteres til et Service Operation Vessel (SOV). Kontrakter for selskapets tre skip har en total indikativ verdi på NOK 1,4 milliarder ($ 162,5 millioner)

Norwind Offshore støttes av redere med en lang historie med offshore og maritim erfaring.

Svein Leon Aure, administrerende direktør i Norwind Offshore, sa: «I generasjoner har vi utviklet et høyt nivå av ekspertise og dyktighet innen avanserte maritime operasjoner, nå flyttet til Norwind Offshore, for å støtte utviklingen av offshore fornybar energi. Vi ønsker å tilby de beste og mest effektive skipene som er bygget spesielt for å støtte driften av havvindparker, sier Aure.

Selskapet sa at målet er å utvikle de mest miljøvennlige og innovative skipene i bransjen. Norwind Offshore ligger i Ålesund, Norge, i sentrum av Sunnmøre maritime klynge.

– Her har vi direkte tilgang til ekspertise på høyt nivå i et innovativt og ledende miljø innen offshoreteknologi, sier Jon Ketil Gjørtz, styreleder i Norwind Offshore. «I fremtiden er vårt ønske å være en sentral bidragsyter, bygge både den maritime klyngen og videreutvikle det lokale næringslivet».

Når det gjelder de bestilte skipene, er de to nye konstruksjonene av VARD 4 19 design, utviklet av Vard Design i Ålesund. CSOV-ene vil være skreddersydd for globale tjenester og vedlikeholdsoperasjoner ved havvindparker.

Det første skipet vil bli utstyrt og levert av VARD i Norge i 2Q 2023, med skroget som skal bygges i Vard Braila i Romania. Det andre skipet vil bli bygget og levert av Vard Vung Tau i Vietnam, planlagt levert i 3Q 2024.

Det tredje skipet er en konvertering og salg av et av VARDs Platform Supply Vessel (PSVs) som skal konverteres til et Service Operation Vessel (SOV). Skipet har vært i drift i Asia og Australia og skal nå seile til Vard Brattvaag i Norge for en omfattende ombygging og innredning. Skipet vil bli levert til Norwind Offshore i andre kvartal 2022.

Related Videos

Leave a Comment