Home » Norges forsvarsminister hadde affære med 18-åringen – avgang

Norges forsvarsminister hadde affære med 18-åringen – avgang

by Russell Crowe

Han hadde en affære med en mye yngre kvinne. Forsvarsminister Odd Roger Enoksen går av. Kvinnen det gjelder snakker om skam, skyldfølelse og frykt.

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen trekker seg fra stillingen fordi han hadde et seksuelt forhold til en mye yngre kvinne for flere år siden. Statsminister Jonas Gahr Støre sa på en pressekonferanse i Oslo lørdag at statsrådens avgang var en riktig beslutning og, ut fra det som er blitt kjent i saken, nødvendig. Han kunne ikke kommentere detaljene. Støre har gjort det klart at han aldri ville ha utnevnt Enoksen til statsråd dersom han hadde visst om forholdet ved regjeringsdannelsen i oktober 2021.

Enoksen (67) hadde tidligere bekreftet overfor avisen «Verdens Gang» (VG) at han hadde et forhold til en ung kvinne og angret på dette forholdet. Han møtte eleven på et folkemøte i Nord-Norge i 2005 før hun senere ble gjenforent med ham på en skoletur til Stortinget.

Kvinnen var trolig bekymret for å ikke bli trodd

Enoksen var 50 da og kona var bare 18. Etter denne turen skulle de to ha startet et seksuelt forhold.

Enoksen sa i et intervju med «VG» at statsråder også kan ha et privatliv og et utenomekteskapelig forhold. Han hadde ingen maktposisjon over kvinner. Kvinnen sa at forholdet hadde formet livet hennes i 15 år og at hun følte skam, skyldfølelse og frykt for ikke å bli trodd.

Enoksen var stortingsrepresentant for sitt Bondesenterparti i 2005 og ble utnevnt til olje- og energiminister på slutten av året. Han har vært forsvarsminister under Støre siden slutten av 2021.

Related Videos

Leave a Comment