Home » Norge vinner turbulent blandet lagkonkurranse i Willingen – DSV Quartet tredje

Norge vinner turbulent blandet lagkonkurranse i Willingen – DSV Quartet tredje

by Ashley Olsen

Det norske laget vinner sesongens andre blandingskonkurranse. I en hektisk konkurranse preget av sterk vind kom også DSV-kvartetten på pallen. Men hovedemnet for samtalen er en utrolig flytur av Timi Zajc.

Med hele 450,6 poeng vant det norske laget vinterens andre mixkonkurranse. I et enkelt løp slo kvartetten til Anna Odine Stroem, Marius Lindvik, Silje Opseth og Halvor Egner Granerud Østerrike (Chiara Kreuer, Jan Hörl, Eva Pinkelnig, Stefan Kraft; 415,1 s.) og Tyskland (Selina Freitag, Karl Geiger, Katharina Althaus, Andreas Wellinger; 409,8 P.) av.

Førsteomgangen med totalt åtte lag varte i nesten halvannen time. På grunn av den sterke og fremfor alt vekslende vinden ble juryen tvunget til å ta lengre pauser gang på gang. Til slutt skal ingen ha blitt overrasket over at konkurransen ble avsluttet for tidlig etter bare én runde.

Timi Zajc bryter 160m-merket

Dette ble innledet av en utrolig flytur fra Timi Zajc. Sloveneren utnyttet dyktig den sterke oppstrømningen – og krysset til og med midjelinjen til en bakke på 145 meter i en høyde som tidligere var ufattelig. Hoppet hans endte først etter 161,5 meter med et fall, der han åpenbart var heldig: 22-åringen tok seg først på kneet, men kunne deretter forlate utgangen på begge føttene og ble, ifølge den første informasjonen, værende igjen uskadd.

Allerede på trening ble det antydet at de vanskelige forholdene raskt kunne føre til rekorddistanser: Zajcs landsmann Ziga Jelar hadde allerede hoppet 154,5 meter på forrige treningsøkt og var derfor halvannen meter lenger enn den offisielle springbrettrekorden som ble holdt av polske Klemens Muranka. . Japaneren Yuki Ito kom så like langt i første og eneste runde.

Japan foran Slovenia

Til tross for fallet endte det slovenske laget fortsatt på femteplass bak den fjerde japaneren (Yuki Ito, Naoki Nakamura, Sara Takanashi, Ryoyu Kobayashi; 375,8 poeng) med totalt 367,4 poeng. At det ikke var nok til flere skyldtes hovedsakelig et mislykket forsøk av starter Nika Kriznar med bare 82 yards.

DSV-kvartetten faller tilbake i siste gruppe

Inntil kort før slutt på langrennet så det ut til at de tyske skihopperne kunne ta andreplassen foran 8.500 tilskuere bak de dominerende nordmennene. I den siste av de fire gruppene var imidlertid østerrikske Stefan Kraft betydelig sterkere med 148,5 meter enn Andreas Wellinger, som allerede hadde hoppet 135,5 meter.

Til slutt var imidlertid DSV-kvartetten ganske fornøyde, og gjentok tredjeplassen i sesongens første mixkonkurranse i Titisee-Neustadt. «Jentene og spesielt Andreas Wellinger hopper veldig bra. Målet vårt var selvfølgelig å komme på pallen her, analyserte landslagstrener Stefan Horngacher.

» VM-kalender 2022/2023 (menn): alle datoer på et øyeblikk

Som forventet hadde lag fra USA (Annika Belshaw, Decker Dean, Paige Jones, Casey Larson; 270 p.), Italia (Jessica Malsiner, Francesco Cecon, Lara Malsiner, Giovanni Brasadola; 208,8) ingen realistisk sjanse i kampen for pallen P.) og Romania (Andreea Diana Trambitas, Mihnea Alexandru Spulber, Daniela Haralambie, Daniel Andrei Cacina; 81,5 P.), som ble nummer seks til åttende.

Forutsatt at de ytre forholdene spiller, står kvalifiseringen til det individuelle hoppet lørdag fortsatt på programmet for skihoppere denne kvelden fra klokken 18.15. I morgen, klokken 12.15, gjør skihopperne det første av sine to individuelle hopp, før de starter klokken 16.10. bor på skijumping.com) det er herrenes tur.

Related Videos

Leave a Comment