Home » Norge vil begynne å teste den digitale valutaen etter fire års forskning

Norge vil begynne å teste den digitale valutaen etter fire års forskning

by Russell Crowe

Norges sentralbank, Norges Bank, er klar til å teste ulike tekniske løsninger for en sentralbanks digital valuta etter år med forskning.

Norges Bank offisielt annonsert Fredag ​​vil han gjennomføre CBDC-testing i løpet av de neste to årene etter anbefalinger fra en intern arbeidsgruppe. «Arbeidsgruppen er av den oppfatning at motivasjonen for CBDC-forskning er styrket. Mange sentralbanker utfører lignende undersøkelser og mange er allerede i gang med tekniske tester, sa sentralbanken.

Norges Bank har ifølge kunngjøringen vært involvert i CBDC-forskning de siste fire årene.

«Sentralbankkontanter gir betalingssystemet en rekke viktige egenskaper som kan være relevante å beholde og videreutvikle ved å utstede en CBDC. Ytterligere kunnskap er nødvendig for å kunne avgjøre om det er hensiktsmessig å utstede en CBDC, sa guvernør Øystein Olsen.

Som Cointelegraph tidligere rapporterte, vurderte Norges Bank å lansere sin egen nasjonale kryptovaluta i 2018 for å «sikre tillit til penger og pengesystemet».

Norge satte i gang CBDC-forskning på grunn av en massiv nedgang i kontantbruk. Den skandinaviske nasjonen regnes for å være det mest kontantløse landet i verden med bare 4 % av landets betalinger gjennomført med sedler og mynter.

Land over hele verden trapper opp innsatsen for å utvikle nasjonale digitale valutaer. Tidligere denne uken kunngjorde Bank of England offisielt starten på foreløpige CBDC-studier som kan føre til opprettelsen av et digitalt pund.