Home » Norge utsetter endelig gjenåpningsfase for å hindre spredning av Delta-varianten

Norge utsetter endelig gjenåpningsfase for å hindre spredning av Delta-varianten

by Russell Crowe

Norske myndigheter har besluttet å forlenge tredje fase av gjenåpningen til slutten av juli eller begynnelsen av august. Derfor vil den fjerde og siste fasen av gjenåpningen bli utsatt på grunn av usikkerhet knyttet til Delta-varianten av koronaviruset og vaksineforsyningen og utplasseringen over hele landet, melder SchengenVisaInfo.com.

I følge en pressemelding utstedt av regjeringen, fra og med torsdag 8. juli, er utenlandske idrettsutøvere, som følgende liste indikerer, unntatt fra karantenekrav:

  • Menn, OL-kvalifisering i ishockey, 26.–29. august
  • Sykkelritt: Ladies Tour of Norway i Viken, Tour of Norway i Rogaland og Arctic Race of Norway i Troms og Finnmark. Dette er store, veletablerte internasjonale arrangementer i Norge, som alle finner sted i august.
  • Champions League og E-cup i dame- og herrehåndball i august
  • Kvalifisering til UEFA Champions League og UEFA Conference League i fotball for kvinner og menn

De som står overfor karantene bør bosette seg på et passende bosted og unngå nærkontakt ved å bo i et privat rom, bruke eget bad og kjøkken.

Som SchengenVisaInfo.com tidligere rapporterte, har landet opphevet karantenekravene for 23 europeiske land som nylig rapporterte lave forekomster av koronavirusinfeksjon. Han kunngjorde også at rådene for å reise mot EU/EØS, Storbritannia og andre tredjeland ikke lenger ville gjelde.

Samtidig vil antallet offentlige arrangementer som personer vaksinerte og friske fra viruset kan delta på, øke.

Statsminister Erna Solberg bemerket at det er en risiko for at den fjerde smittebølgen vil ramme den uvaksinerte befolkningen, hvorav mange har fått en eller ingen vaksine.

«Helsedirektoratet og FHI anbefaler å ikke gå til trinn 4 nå. Vi støtter dette. En overgang til neste trinn kan ikke skje tidligere enn slutten av juli eller begynnelsen av august ”, sa Solberg.

Hun nevnte også at fjerde trinn av gjenåpning avhenger av smittesituasjonen, helsetjenestenes kapasitet og utbygging av vaksinasjon.

«Regjeringen innførte store trinn 3 lettelser fra 18. juni. Vi reiser mer og møter flere nå, og vi må følge konsekvensene før vi åpner mer. Utbredelsen av deltavarianten i andre land er bekymringsfull «, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Som den utvidede tredje fasen av gjenåpningen indikerer, vil utendørsarrangementer med sertifikat og testbevis falle fra 5000 til 7000 hvis folk deles inn i årskull. De som er beskyttet trenger ikke holde avstand til personer i samme gruppe.

For innendørs arrangementer med faste plasser er taket for personer økt til 3000 personer og en kapasitet på 50 %. For utendørsaktiviteter kan maksimalt antall deltakere nå 7000 personer.

Selv om skoler og barnehager skulle oppgraderes til grønt nivå, noe som indikerer at det ikke er egne inndelinger i årskull, forblir anlegget på gult nivå.

Related Videos

Leave a Comment