Home » Norge – søstrene ble drept av lyn i fjellet

Norge – søstrene ble drept av lyn i fjellet

by Russell Crowe

Søndag var de tre Myrset-søstrene fra Oslo på fjellutflukt i Hareid utenfor Lesund. Jentene, som var på sommerferie, var nesten på toppen av Melshornet da de ble overrasket av en kraftig storm med flere tusen lyn over Sør-Norge.

Victoria, 12, og Bénédicte, 18, ble drept av lynet. Politiet frigir nå navn og bilder av de døde i samråd med familien, skriver det norske Dagbladet.

Den tredje søsteren har det bra

Den tredje søsteren ble skadet av lynet. Hun ble fraktet til sykehus, men ble løslatt mandag. Hun har det bra etter omstendighetene, skriver politiet i en uttalelse.

Venner av de omkomne jentene var samlet i Ris kirke i Oslo mandag kveld. Folk gråt og kysset, kirken var full av tente lys.

– Jeg husker hovedsakelig deres åpenhet og glade væremåter. Tapet deres vil være veldig stort. Her i kirken hadde vi kontakt med dem i konfirmasjonstiden, forklarer pastor Jan-Erik Heffermehl i Dagbladet.

Over 20.000 lyn ble registrert i Sør-Norge søndag. Blant dem 13.000 på seks timer på ettermiddagen.

«Utrolig mange blink»

– Det var utrolig mange blink i denne perioden. Det er en stor risiko å ta seg inn med helikopter når det er så mange lynnedslag, sa hjelpesjef Ståle Jamtli ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) i Dagbladet.

Politiet oppfordret folk til å forlate høye områder i fjellet og sa at minst 24 redningsaksjoner var iverksatt for å hjelpe de trengende.

«Alle som tar en fjelltur oppfordres til å gå av og sette seg trygt. Det vil komme kraftige tordenvær og regn,» skrev Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter.


Ikke mer TV: Kameraet fanger opp blitsen

Når politiet må hjelpe et kjøretøy i siden av veien. Så slår lynet ned rett ved siden av ham.

Related Videos

Leave a Comment