Home » Norge skal revurdere nasjonale antivirustiltak i slutten av mars, sier helseminister

Norge skal revurdere nasjonale antivirustiltak i slutten av mars, sier helseminister

by Russell Crowe

Folk går på gaten i Oslo, Norge 20. mars 2017. REUTERS / Lefteris Karagiannopoulos / Arkivfoto

OSLO, 24. februar (Reuters) – Den norske regjeringen vil revurdere nasjonale tiltak innført for å hindre spredning av koronaviruset i andre halvdel av mars, sa helseminister Bent Hoeie onsdag.

Noen av tiltakene inkluderer et forbud mot servering av alkohol i barer og restauranter etter klokken 22.00 CET og et tvangsopphold på et karantenehotell i minst en uke for alle som kommer fra utlandet som ikke eier eiendom, eller kan låne bruken av en eiendom , i Norge.

Norge har den nest laveste frekvensen av nye infeksjoner per 100 000 innbyggere i Europa, etter Island, ifølge European Center for Disease Prevention and Control.

Likevel er myndighetene bekymret for en nylig økning i saker i hovedstaden Oslo og i region sør i Agder, etter et fall i saker på flere uker.

– Det er en klar risiko (for en økning i tilfeller) på grunn av variantene, sa Camilla Stoltenberg, direktør ved Folkehelseinstituttet, på en pressekonferanse.

På vaksinefronten har det til dags dato blitt administrert rundt 400 000 doser vaksine i landet med 5,4 millioner mennesker, hvorav 100 000 er andre doser.

Ikke-EU Norge er en del av den europeiske blokkens forsyningsprogram og får sine vaksiner fra nabolandet Sverige, som kjøper mer enn det trenger og sender dosene til Norge.

Rapport av Gwladys Fouché

Våre standarder: Thomson Reuters tillitsprinsipper.

Related Videos

Leave a Comment