Home » Norge sender Kina til renholdere for brudd på parlamentet; innkaller en utsending, advarer Xi

Norge sender Kina til renholdere for brudd på parlamentet; innkaller en utsending, advarer Xi

by Russell Crowe

21. juli sa norsk statsminister Ine Eriksen Soreide at regjeringen hennes hadde innkalt den kinesiske ambassadøren til Norge i forbindelse med det påståtte kinesiske cyberangrepet på det norske parlamentet. Tidligere denne måneden tilskrev Norge formelt hacking av e -postkontoer knyttet til landets parlament til kinesiske hackere som deltar i å utnytte Microsofts Exchange Server -sårbarheter.

10. mars hevdet en uttalelse fra det norske utenriksdepartementet at Stortinget hadde avslørt at e -postsystemene deres var blitt manipulert og kompromittert ved å hevde at angriperne utnyttet sikkerhetsmuligheter i Microsoft Exchange -programvare.

Siteringen sa til den norske statsministeren Soreide: «All dataoperasjon etterlater forskjellige former for spor, og derfor er det blant annet våre sikkerhetstjenester som utfører vurderinger og kompilerer informasjonen. Og på bakgrunn av denne informasjonen har regjeringen vurderte at angrepet stammer fra Kina. «

For å fullføre avsløringen sa statsminister Soreide at det var en svært alvorlig hendelse som kan påvirke Norges viktigste demokratiske institusjon (Stortinget).

«Vi forventer at Kina tar dette spørsmålet på alvor og sørger for at slike hendelser ikke skjer igjen,» sa Soreide og rettet det Xi Jinping-ledede regimet sterkt til å undersøke trusselen.

Den norske utenriksministeren bekreftet også at Stortinget var offer for cyberutnyttelse og la til at den kinesiske ambassaden var blitt kontaktet for å «ta saken opp direkte».

Han sa: «Å tillate slike ondsinnede cyberaktiviteter er i strid med reglene for ansvarlig statlig oppførsel som er godkjent av alle FNs medlemsland. I dag ringte vi til den kinesiske ambassaden og tok saken opp direkte. «

USA, EU og Australia på Microsoft Exchange -hack

I mars 2021 skal kinesiske hackere også ha angrepet Australias vestlige parlamentets e -postnettverk, en del av et massivt globalt cyberangrep som involverte Microsoft -programvare. Nettstreiken ble oppdaget 4. mars midt i den statlige valgkampen og førte til intervensjon fra den australske cybersikkerhetsmyndigheten i Canberra. I mellomtiden sa Microsoft at feilen ble brukt av en kinesisk statsstøttet hackinggruppe for å målrette mot en rekke organisasjoner.

Den norske regjeringen anklaget de Kina-baserte hackerne kom bare et døgn etter at USA, sammen med sine vestlige allierte, formelt anklaget Kina for et massivt angrep på Microsoft Exchange e-postserverprogramvare. Tjenestemenn påpekte også at kriminelle hackere knyttet til den kinesiske regjeringen utførte ransomware og andre ulovlige cyberoperasjoner. Kunngjøringene ble imidlertid ikke ledsaget av sanksjoner mot den kinesiske regjeringen. Tiltaket understreket den fortsatte trusselen fra kinesiske hackere til tross for at USAs president Joe Bidens administrasjon konstant er i høy beredskap for angrep fra ransomware i Russland.

I en uttalelse sa EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell at hackingen ble «utført fra Kinas territorium for tyveri og spionasje av immaterielle rettigheter». I mellomtiden sa den britiske utenriksminister Dominic Raab at Microsoft Exchange cyberangrep «av kinesiske statsstøttede grupper var et hensynsløst, men kjent mønster av oppførsel.»

Videre, i Kinas første offentlige fordømmelse, hadde NATO invitert Beijing til å følge internasjonale forpliktelser og forpliktelser «og handle ansvarlig i det internasjonale systemet, inkludert cyberspace».

Related Videos

Leave a Comment