Home » Norge opphevet de siste restriksjonene på kronen

Norge opphevet de siste restriksjonene på kronen

by Edvard Munch

Oslo (dpa) – Etter Danmark og Sverige ønsker Norge nesten alle gjenværende kronetiltak velkommen.

Etter en større oppløsning for snart to uker siden, gjelder ikke lenger de fleste andre restriksjoner i det skandinaviske landet, inkludert kravet om å bære maske og en meters avstandsregelen. – Avstanden mellom oss er ikke lenger nødvendig, sa statsminister Jonas Gahr Støre i Oslo. Som et symbol på opphevelsen av maskeplikten la han munn- og nesebeskyttelsen i innerlommen på jakken.

Pandemien utgjør ikke lenger en stor helsetrussel for folk flest, sa Støre. Omicron-varianten av koronaviruset gir et mildere sykdomsforløp, og vaksinasjoner har gitt god beskyttelse. I følge statsministeren gjenstår to anbefalinger: bare voksne med symptomer skal testes og de som tester positivt som voksne bør holde seg hjemme i fire dager. Alle opptakskrav oppheves.

Støre hadde allerede i begynnelsen av februar varslet en fullstendig lempelse av restriksjonene på kronen. Dette innebar blant annet at det ikke lenger var restriksjoner på administrasjon av alkoholholdig drikk og sports- og fritidsaktiviteter. Nordmenn måtte imidlertid fortsatt holde avstand til hverandre og fortsette å bruke ansiktsmasker i butikker, offentlig transport og andre overfylte situasjoner.

© dpa-infocom, dpa: 220212-99-92314 / 2

Sørg for nå: vi gir deg 1 måned WK + gratis!

Related Videos

Leave a Comment