Home » Norge opphever karantenekravet for uvaksinerte reisende fra Italia, Frankrike, Nederland og 8 andre land

Norge opphever karantenekravet for uvaksinerte reisende fra Italia, Frankrike, Nederland og 8 andre land

by Russell Crowe

Helse- og omsorgsdepartementet har varslet at reisende som ankommer landet fra andre land i EU og Schengen-området, samt flere europeiske mikrostater, ikke lenger vil være pålagt karanteneplikt ved ankomst til Norge.

Avgjørelsen ble kunngjort i en pressemelding utstedt fredag, som også avslørte at en gradvis reduksjon i innreisereglene vil bli foretatt fra ettermiddagen 25. september, hvoretter innreisekarantenen ikke vil gjelde kun for reisende med rødt, mørkerøde, lilla og grå land.

«Barn og unge under 18 år er unntatt fra innreisekarantene. Innreisekarantenen kan også forkortes for alle reisende ved en negativ PCR-test utført tidligst tre dager etter ankomst. I tillegg oppheves kravet om karantenehoteller for gjennomføring av karantene, «

Dermed kan ankomster fra følgende land, som ikke har bevis på vaksinasjon eller friskmelding, reise inn i Norge uten krav om karantene:

 • Frankrike
 • Island
 • Italia
 • Luxembourg
 • Malta
 • Monaco
 • Portugal
 • San Marino
 • Slovakia
 • Nederland
 • Vatikanet

Forpliktet til karantene gjenstår fortsatt alle ankomster fra Andorra, Belgia, Bulgaria, Estland, Hellas, Irland, Kypros, Kroatia, Latvia, Liechtenstein, Spania, Sveits, Tyskland, Romania og Østerrike, som er plassert i den røde kategorien, samt Litauen , Slovenia og Storbritannia som er plassert i kategorien mørkerød.

Innreisebegrensninger for ankomster fra Norden har også endret seg, da innreisekarantenen er opphevet for de svenske regionene Blekinge, Dalarna, Gävleborg, Gotland (endret fra rødt), Halland, Jämtland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Södermanland, Uppsala , Värmland, Västerbotten, Västernorrland, Västmanland og Örebro. Karantenekravet er også opphevet for ankomster fra Færøyene til Danmark, samt for flertallet av finske regioner.

Reisende fra New Zealand, Saudi-Arabia og Taiwan, kategorisert som lilla, er nå også unntatt fra kravet om selvisolering.

Beslutningen om å lette innreiserestriksjonene til landet kom etter halvannet år med strenge restriksjoner på plass. Som et resultat, fra og med lørdag ettermiddag, er alle ankomster fra oransje-grønne land unntatt fra innreisebegrensninger.

På den annen side forventes ankomster fra røde og mørkerøde land å registrere seg, bli testet ved grensen, samt bli satt i karantene i Norge. Selvisolasjonsperioden kan avbrytes tre dager etter ankomst til Norge ved å bestå en PCR-test med negativt resultat.

Som en del av planen for å lette reiserestriksjonene, vil myndighetene ikke lenger utvide reiserådene, som fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendig til alle land utenfor EU/EØS, Storbritannia og Sveits, samt enkelte land og områder utenfor Europa.

Related Videos

Leave a Comment