Home » Norge og Nigeria er tett på Twitter

Norge og Nigeria er tett på Twitter

by Ashley Olsen

Norges statsminister Jonas Gahr Störe, hans utenriksminister Anniken Huitfeldt og hans departement brukte tirsdag timer på å kalle seg medlemmer av den nigerianske regjeringen på sine Twitter-kontoer. Regjeringen i Oslo meldte selv om forvirringen – på Twitter, selvfølgelig.

Mange brukere bryr seg ikke

«Kjære Twitter-støtte, så mye som vi setter pris på våre gode bilaterale relasjoner og alfabetiske nærhet til Nigeria, ville vi satt stor pris på om du kunne tagge oss som Norge», skrev det norske UD i en tweet som inkluderte et blunk. sørget for. Dette gjelder forøvrig også statsminister Störe og utenriksminister Huitfeldt, sa han i et «PS».

Navneforvirringen har gitt opphav til vitser på nettnettverket. Med henvisning til de såkalte «nigerianske brevene», falske oppfordrings-e-poster, skrev en bruker: «Så det var egentlig nordmennene som skrev brev til alle om en død prins og forskuddsbetalingene? En annen bruker foreslo å sette sammen Norge og Nigeria for enkelhets skyld og bare si «Norgeria».

Twitter tar mer enn fire timer å fikse feil

Twitter-ansatte reagerte imidlertid ikke like raskt som brukere av nettjenesten. Feilen på Twitter-kontoene ble ikke rettet før vel fire timer etter at det norske UD tvitret.

Milliardær Elon Musk overtok Twitter for 44 milliarder dollar i slutten av oktober. Omstruktureringen av SMS-tjenesten som han går inn for, foregår imidlertid på en kaotisk måte. Mange Twitter-ansatte har blitt permittert.

Med AFP-materiale

Related Videos

Leave a Comment