Home » Norge klandrer Kina for å ha hacket parlamentets e -postkonto, sier «bør ikke gjentas»

Norge klandrer Kina for å ha hacket parlamentets e -postkonto, sier «bør ikke gjentas»

by Russell Crowe

Den norske regjeringen tilskrev den 19. juli formelt hacking av e -postkontoer knyttet til landets parlament til kinesiske hackere som deltar i å utnytte Microsofts Exchange Server -sårbarheter. Det norske parlamentet, også kalt Stortinget, sa i mars at e -postsystemene ble hacket som en del av Microsoft Exchange Server -hendelsen. I en uttalelse mandag sa norsk utenriksminister Ine Eriksen Soreide: «Dette var en veldig alvorlig hendelse som påvirket vår viktigste demokratiske institusjon.»

Soreide sa: “Etter en detaljert etterretningsvurdering er det vårt syn at sårbarhetene har blitt utnyttet av aktører som opererer utenfor Kina. Dette ble også bekreftet av mange av våre allierte, EU og Microsoft. «

«Vi forventer at Kina tar dette problemet på alvor og sørger for at slike hendelser ikke skjer igjen,» la han til.

Den norske utenriksministeren bekreftet også at Stortinget hadde vært utsatt for utnyttelse og la til at den kinesiske ambassaden var blitt kontaktet for å «ta saken opp direkte». Han sa: «Å la slike ondsinnede cyberaktiviteter finne sted er i strid med statens regler for ansvarlig oppførsel som er godkjent av alle FNs medlemsland. I dag ringte vi til den kinesiske ambassaden og tok saken opp direkte. «

USA og allierte på Microsoft Exchange -hacket

Den norske regjeringen anklaget de Kina-baserte hackerne kom bare et døgn etter at USA, sammen med sine vestlige allierte, formelt anklaget Kina for et massivt angrep på Microsoft Exchange e-postserverprogramvare. Tjenestemenn påpekte også at kriminelle hackere knyttet til den kinesiske regjeringen utførte ransomware og andre ulovlige cyberoperasjoner. Kunngjøringene ble imidlertid ikke ledsaget av sanksjoner mot den kinesiske regjeringen. Tiltaket understreket den fortsatte trusselen fra kinesiske hackere til tross for at USAs president Joe Bidens administrasjon konstant er i høy beredskap for angrep fra ransomware i Russland.

I en uttalelse sa EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell at hackingen ble «utført fra Kinas territorium for tyveri og spionasje av immaterielle rettigheter». I mellomtiden sa den britiske utenriksministeren Dominic Raab at cyberangrepet på Microsoft Exchange «av kinesiske statsstøttede grupper var et hensynsløst, men kjent mønster av oppførsel.» Videre, i Kinas første offentlige fordømmelse, oppfordret NATO Beijing til å følge internasjonale forpliktelser og forpliktelser «og handle ansvarlig i det internasjonale systemet, inkludert cyberspace».

Bilde: AP / Unsplash

Related Videos

Leave a Comment