Home » Norge: Håndballproff Ola Hoftun Lillelien kommer ut 

Norge: Håndballproff Ola Hoftun Lillelien kommer ut 

by Roald Amundsen

Drammen HK

Den norske profesjonelle håndballspilleren Ola Hoftun Lillelien kom ut homofil på Instagram på en helt spesiell dag – og refererte til og med kong Harald V. Innlegget hans har nå fått over 10.000 likes.

Lillelien vil bli modell

«Jeg har lenge tenkt på å publisere dette innlegget, men nå forstår jeg at det er noe jeg vil», skriver 22-åringen, som spiller for den norske førstedivisjonsklubben Drammen HK, i sitt innlegg publisert i april. 21: «Ikke for meg selv, men for å være modell. Ikke bare for unge mennesker, men for alle».

Lillelien, født i Oslo, melder i sitt innlegg: «For omtrent et halvt år siden forklarte jeg til familie, venner og lagkamerater at jeg sannsynligvis ikke kommer til å ende opp med en hyggelig jente, men en hyggelig fyr. Reaksjonene har bare vært positive!»

Datoen han kom ut offentlig var ikke tilfeldig: «Den 21. april 2022 er det gått 50 år siden det i Norge ble lov å elske hvem du vil», fortsatte håndballspilleren: «Jeg har ikke publisert dette innlegget. på å søke bekreftelse eller anerkjennelse, men si stolt takk til de som kjempet før meg for min rett til å elske den jeg vil”.

22-åringen forblir politisk i sin tale: «Jeg håper at samfunnet i dag er klart slik at gutter og jenter ikke lenger trenger å være redde for å ikke bli akseptert for den de er. Det er ikke oppsiktsvekkende å bli forelsket og elsket. noen, så jeg håper vi har kommet til det punktet som ikke lenger er et stort problem.»

Norge kaller seg også et land for skeive mennesker

Lillelien siterer også den norske kongen Harald V i sin tale, som understreket viktigheten av like rettigheter for seksuelle minoriteter i en tale fra 2016: «Jeg vil si det som kongen: Norge er gutter som elsker gutter, jenter som de elsker jenter, og jenter og gutter som elsker hverandre”.

«Som idrettsutøver følte jeg bare varme, glede og samhold, og det er sporten. Det er plass til alle i idretten, inkludert deg og meg. For det er fortsatt bare meg, Ola», avslutter håndballspilleren posten sin.

Mye støtte, lite kritikk

Og disse ærlige ordene blir godt mottatt: Lillelien sa til NRK at hun fikk mange positive meldinger som svar på Instagram-innlegget sitt. Klubben hans svarte også med et eget innlegg: «Du er kanskje ikke den beste fysisk på banen, men som person er du utrolig flott. Du er vårt forbilde. Du er ærlig, fantastisk og modig,» sier han.

Håndballspiller husket i et intervju med NRK at kun to reaksjoner han fikk var negative. I en av dem ble han spurt om å spille på damelaget. Jeg ble overrasket over at det ikke var flere negative ting, sa 22-åringen.

Related Videos

Leave a Comment