Home » Norge forlenger nedstengning av Astra Zeneca – legger til ekspertpanel

Norge forlenger nedstengning av Astra Zeneca – legger til ekspertpanel

by Russell Crowe

Folkehelseinstituttet, FHI, anbefaler at Astra Zeneca-vaksinen trekkes ut av vaksinasjonsprogrammet i Norge, sa helseminister Bent Høie på en pressekonferanse i dag.

Men regjeringen ønsker å avvente en endelig avgjørelse og oppnevner en ekspertgruppe som skal gjøre en helhetlig risikovurdering for å gjenoppta vaksinasjon. Norge vil foreløpig ikke bruke vaksinen som har vært på pause i landet siden 11. mars.

– Vi har ikke nok bevis til å ta en endelig avgjørelse. Vi må vurdere konsekvensene for helsen til hele befolkningen, sier Høie.

Ekspertgruppen har i oppgave å levere sin rapport 10. mai. De vil også analysere risikoen ved Johnson & Johnson-vaksinen.

– I likhet med FHI er jeg bekymret for de alvorlige bivirkningene som kan være knyttet til Astra Zeneca-vaksinen. Men jeg er også bekymret for en utsettelse av vaksinasjon og konsekvensene dette kan få for åpningen av det norske samfunnet, sier Bent Høie.

I går ble det bestemt at Danmark velger å trekke Astra Zenecas vaksine fullstendig fra sitt vaksinasjonsskjema. Vedtaket er begrunnet med smittespredningsnivået i landet og som de foreløpig ikke ønsker å vaksinere seg med. Finland kunngjorde også at vaksinasjonen med Astra Zeneca vil fortsette, men bare for personer over 65 år.

Related Videos

Leave a Comment