Home » Norge forbyr avl av engelske bulldoger og Cavalier King Charles Spaniels på grunn av helseproblemer

Norge forbyr avl av engelske bulldoger og Cavalier King Charles Spaniels på grunn av helseproblemer

by Liv Ullmann

engelsk bulldog

Getty bilder

Norge har forbudt avl av engelske bulldoger og Cavalier King Charles spaniels i en skjellsettende kjennelse denne uken, med henvisning til de iboende helseproblemene med hjørnetennene.

Dyrebeskyttelsen Norge kunngjorde kjennelsen avsagt av Oslo tingrett denne uken, som slo fast at oppdrett av hundene gikk i strid med Norges dyrevernlov.

Ashild Roaldset, administrerende direktør i Dyrebeskyttelsen Norge, sa: «De menneskeskapte helseproblemene til bulldoggen har vært kjent siden tidlig på 1900-tallet. Denne dommen er derfor mange år forsinket.»

«I mange tiår har syke hunder blitt avlet ulovlig. Det som skjer her er et systematisk og organisert svik mot våre firbeinte venner. I dag ble det endelig fastslått at dette er et brudd på loven,» Dyrebeskyttelsen Norges oppdatering vedr. kjennelse uttalt.

cavalier king charles spaniel

cavalier king charles spaniel

getty

I SLEKT: 2 engelske bulldog-valper stjålet fra California-familien under frekt dagslysran

Helseproblemer av begge raser så vel som mange andre har vært vi vil dokumentertinkludert alvorlige pusteproblemer, øyesykdommer, hudinfeksjoner, hjerteproblemer og leddproblemer.

En studie fra 2016 av forskere ved University of California, oppdaget Davis Center for Companion Animal Health at den engelske bulldogen mangler det genetiske mangfoldet som er nødvendig for å fortsette som rase. Moderne avlsteknikker har skapt en hund som er nærmere enn noen gang de overfladiske standardene som er pålagt rasen, men med en risiko: Av de 102 friske hundene som ble inkludert i studien, var nesten 80 prosent mer genetisk like enn hvis foreldrene deres hadde vært søsken. .

RELATERT VIDEO: Florida Boaters redningshund som sliter alene i det åpne hav

Få bulldogger er i stand til å føde levende eller bli gravide uten kunstig befruktning. Rasen har også et høyt nivå av valpedødelighet på grunn av medfødte defekter som spredte ben og ganespalte, mens voksne håndterer hofte- og albuedysplasi og spinal krumning.

Studien hevder at selv de sunneste engelske bulldogvalper har en levetid på mindre enn 8 og et halvt år, hvor seks er gjennomsnittet av en renraset.

Gå aldri glipp av en historie – meld deg på MENNESKERsitt gratis daglige nyhetsbrev for å holde deg oppdatert på det beste av hva PEOPLE har å tilby, fra saftige kjendisnyheter til overbevisende historier om menneskelig interesse.

Denne ukens dom i Norge, avsagt etter en klage i november, ble avsagt av en tingrettsdommer og en veterinær og genetiker som fungerte som to meddommere, Den uavhengige rapportert.

I SLEKT: Den engelske bulldoggen er i alvorlige vanskeligheter som rase

Retten rådførte seg med en rekke anerkjente eksperter som vitnet om de enorme helseproblemene forårsaket av hundenes tidligere avl.

Kjennelsen åpnet for forbeholdet at avl med det uttrykkelige formål å begrense dyrenes helseproblemer ville være tillatt, og sa: «seriøs og vitenskapelig basert kryssavl kan være et godt egnet alternativ.»

Related Videos

Leave a Comment