Home » Norge etter stormen «Hans»: nesten alle motorveier forblir stengt

Norge etter stormen «Hans»: nesten alle motorveier forblir stengt

by Ashley Olsen

Ifølge Vegvesenet vil trafikksituasjonen i Norge være spent inntil videre. Torsdag morgen kunngjorde myndighetene at alle større motorveier sannsynligvis vil forbli stengt de neste dagene; det var ingen offisiell oppdatering for fredag.

Mange transportforbindelser i Norge ble kuttet etter stormen «Hans»: her E6 ved Sør-Fron. (Foto: Vegvesenet)

Øst i landet ble spesielt hardt rammet torsdag, der stormen «Hans» etterlot seg en ødeleggelsesbane de siste dagene. Vi snakker om flom av historiske proporsjoner: det var tusenvis av evakueringer, men også damsvikt, jordskred og steinsprang. Nødtilstand.

Vannet har allerede trukket seg noen steder. Spesialister på veibygging og transportinfrastruktur opprettholder likevel sin vurdering om at faren fortsatt er stor.

«En ting er skredene som har skjedd, og de må ryddes opp. Men det er også skader på veien som du ikke kan se, sa trafikksjef Mikael Olsen i et intervju.

– Selv om vannet har trukket seg, betyr ikke det at veiene automatisk åpnes igjen, ber han innbyggere og turister være tålmodige. Kort fortalt betyr dette: For øyeblikket settes alt på prøve. Selv der det tilsynelatende ikke var store skader.

Situasjonen kan ha roet seg (betydelig) fredag

De viktigste veiene som fortsatt var stengt flere steder torsdag er blant annet riksvei 3, E6 og E16. Stormen Hans hadde kuttet nesten alle større forbindelser mellom nord og sør i landet. E134 var i alle fall åpen mot fjellet mellom øst og vest, men stengt mellom Mjøndalen og Hokksund.

MEN: Det er en Link til en oversiktsside for vegvesen, hvor vi ser at situasjonen kunne roet seg betydelig ned fredag. Anbefales på det sterkeste for reisende siden det i hovedsak er live data.

Vegvesenet varslet også at de vil bruke alle tilgjengelige ressurser for å gjenåpne veier over hele landet så raskt som mulig. Tilsynelatende vellykket, siden den bulkede E6 vil være helt farbar igjen fra denne lørdagen, ifølge den nåværende kunngjøringen.

Interessant nok har myndighetene også økt reisetidene for transport av mennesker og varer de neste dagene for å tilsynelatende (litt) kompensere for forstyrrelsene forårsaket av Storm Hans. De nye betingelsene gjelder frem til 20. august.

Vår geografiquiz: Norge og dets landskap

Vil du dele dette innlegget?

Related Videos

Leave a Comment