Home » Norge: en norsk øy vil avskaffe tiden

Norge: en norsk øy vil avskaffe tiden

by Edvard Munch


Disse nordmennene tikker av på en helt annen måte: På en øy ønsker folk å avskaffe tiden fordi deres tidsoppfatning er veldig forskjellig fra resten av verden.

Det sies ofte at klokkene tikker annerledes i noen land. Helt nord i Skandinavia bør de imidlertid nå slutte helt å tikke. På den lille norske øya Sommarøy ønsker befolkningen å løsrive seg fra det stive korsettet i ligningen: «24 timer er en dag» og kvitte seg med tiden, som har blitt en plage.

Midnattssolen er så sterk at du enkelte steder kan spille fotball ved midnatt

Tross alt skinner midnattssolen så sterkt nord for polarsirkelen i nesten 70 dager i året at det hver dag ser ut til å være uendelige timer. Og du har nok lys til å spille fotball, klippe plenen eller handle, selv ved midnatt. Så hvorfor legge seg bare fordi vekkerklokken ringer 22.00, undrer tilhengere av avskaffelsesinitiativet.

Tidsfølelsen til de 380 øyboerne skiller seg fundamentalt fra det de ser på urskiven. Så du kan like godt klare deg helt uten tid, derav konklusjonen. Som et tegn på oppriktighet hengte de opp alle armbåndsurene på den nærmeste broen. Han vil at Sommarøy skal bli anerkjent som den første utidsbestemte sonen på jorden.

Nordmenn har bekymringer like kaldt som fjordvann

Det er tvilsomt at mange regioner eller land vil følge etter. Til tross for den gode ideen om hva som ville bli av punktlighetselskende tyskere, bør tiden deres tas fra dem. Bussen kl 7:00, lunsj kl 12:00, møtet kl 14:00 eller avtalen med håret kl 17:00. Profesjonelt og sosialt liv ville vært nesten utenkelig. Avslappede nordmenn lar slike bekymringer ligge kaldt som fjordvann. Du er fast bestemt på å oppleve dagen i et lavere tempo, med mye mer tid enn 24 timer.

Les dette også

Related Videos

Leave a Comment