Home » Norge: 1000 mennesker fester i Bergen park

Norge: 1000 mennesker fester i Bergen park

by Russell Crowe

Bergen. I den norske byen Bergen var rundt 1000 mennesker samlet i en sentral park søndag kveld for å feire. Det gode været og Coronas strenge regler om kun å møte maksimalt to andre personer i din egen leilighet ville ha ført til dette, sier politiet til lokalavisen.Bergens Tidene«.

Det er bedre å møtes utendørs enn innendørs, sa byråd Roger Valhammer, men: «Nå er det ikke tiden for å ha en provisorisk festival i en park. Hvis du ikke holder avstanden og beveger deg i gruppen din, kan det raskt føre til en stor epidemi, sa han.Dagbladet«. Spesielt i aldersgruppen under 30 år ser vi en» bekymringsfull utvikling «, så Valhammer. Byen hadde allerede før helgen varslet at de ville diskutere nye regler for å begrense koronapandemien.

Fjellfeiring: innbyggerne viser forståelse, politiet overveldet

Ifølge rapportene var det bare noen få klager mot festerne, som fremdeles fylte byen med ni musikkanlegg klokken 01.00. Lokale innbyggere var mer sannsynlig å vise forståelse, sa politiet til avisen. På grunn av det store antallet – og fordi det var andre festivaler over hele byen – var det ikke kapasitet til å avvise unge mennesker.

Revelerne gjorde imidlertid også en del skade. Klokken 05.00 begynte byens rengjøringstjeneste å rense sentralparken fra fjellene for søppel. De var aktive i flere timer, helt til tidlig om morgenen.

1. mai starter festukene for avgangselever i Norge

Mange utefester ble feiret over hele Norge i helgen. Hundrevis av ungdommer feiret på hovedstaden Bygdøy i Oslo – rundt 150 skal ha flyktet da politiet ankom. Opptil 300 tenåringer skal ha møttes i den lille byen Byremo.

Natt til 1. mai markerer tradisjonelt sett starten på den såkalte Russetida i Norge, tiden for feiring av avgangselever på videregående. Vanligvis reiser de landet rundt i mye ombygde busser og feirer bredt frem til nasjonaldagen 17. mai. For andre år på rad har fester i Russetida vært begrenset på grunn av koronapandemien. Likevel var hundrevis og tusenvis av ungdommer over hele landet samlet fredag, men det var betydelig flere lørdag kveld.

Related Videos

Leave a Comment