Home » Nio share: nye mål for det nye året!

Nio share: nye mål for det nye året!

by Edvard Munch

Den kinesiske produsenten av elektriske kjøretøy Nio Inc. (NYSE: NIO) planlegger å øke bruttomarginen til 25% i løpet av de neste årene, sa selskapets ledere i en telefonkonferanse tirsdag etter økonomiske data.

Hva skjedde

Produsenten av det elektriske terrengkjøretøyet ES8 og den kommende ET7 sedan sa at målet kan nås hvis selskapet oppnår en årlig produksjon på 300 000 elektriske kjøretøy basert på NT2.0-plattformen for elektriske kjøretøy (Nio-teknologi).

«Vi bør være i stand til å oppnå en gjennomsnittlig bruttomargin på 25% på lang sikt når vi introduserer nye produkter til markedet,» sa Nios manager til investorene.

Nio hadde en bruttomargin på 20,3 % i tredje kvartal, sammenlignet med 12,9 % for ett år siden og 18,6 % i andre kvartal 2021.
Kjøretøymarginen falt fra 20,3 % til 18 % fra forrige kvartal, men var høyere enn de 14,5 % som ble registrert i tredje kvartal 2020.

Elbilprodusenten sa også at den fortsetter å søke noteringsmuligheter i Hong Kong.

Her er noen hovedpunkter fra Nios inntektsforedrag på tirsdag:

Chipforsyning bedre enn tredje kvartal

Nio sa at chipforsyningssituasjonen er mye bedre nå enn i tredje kvartal, men utfordringen er fortsatt ganske stor og det er «veldig vanskelig å forutsi» hva som vil skje videre. Den elektriske kjøretøyprodusenten sa at batteriet representerer en enorm begrensning når det gjelder produksjon og forsyning.

På ET7: Nio planlegger å begynne å sende ET7 i første kvartal neste år. Selskapet forventer også at forsendelser av to nye modeller basert på NT2.0-plattformen starter i andre halvdel av neste år.

Ekspansjon til utlandet: Etter sin nylige debut i Norge, hvor ES8-ordrene overgikk forventningene, planlegger Nio å trappe opp innsatsen for å gå inn i flere globale markeder i 2022. I Europa ønsker selskapet å åpne fem nye markeder.

Omtrent 92 % av kundene i Norge har valgt batteri som servicealternativ.

Få en gratis PDF-rapport om Nio – last den ned her gratis

Subsidie: Nio sa at den gjennomsnittlige salgsprisen er ganske høy, og siden tilskuddet ikke er veldig høyt sammenlignet med kjøretøyets salgspris, vil det ikke ha noen innvirkning.

Hong Kong-katalog: Nio-ledere sa at selskapet er «åpent sinn og følger markedet nøye» for å utforske alle alternativer for en børsnotering i Hong Kong.

Reguleringslån: Nio sa at de, i motsetning til tidligere, var i stand til å sikre regulatoriske lån mye tidligere i tredje kvartal.

Fordi det er viktig?

Nio har anslått at forsendelser vil nå 23 500 til 25 500 enheter i fjerde kvartal. Gjennomsnittet av dette estimatet er bare 61 enheter over Nios tredje kvartals leveranser av 24.439 elektriske kjøretøy.

Selskapet måtte akseptere en nedgang i produksjonen forrige måned på grunn av anleggets moderniseringstiltak. Han forventer noen ytterligere oppgraderinger ved JAC-NIO-anlegget, men sa at virkningen ikke vil være stor.

Nio-anlegget i Hefei er i stand til å produsere modeller av sedaner og SUV-er. Med alt pågående utvidelsesarbeid fullført og med ekstra skift, kan anlegget produsere opptil 300 000 biler per år.

Bilprodusenten planlegger å legge til ytterligere 300 000 enheter til kapasiteten til et andre anlegg, som for tiden er under bygging og forventes å være ferdig neste år.

Nio har for tiden tre modeller på tilbud og planlegger å lansere tre nye elektriske kjøretøy neste år, inkludert den tidligere annonserte ET7 premium sedanen.

Kursutvikling

Nio-aksjen stengte tirsdag ned 5,93 % til 40,64 dollar per aksje og var ned ytterligere 2,44 % etter timen.

Bør Nio-investorer selge umiddelbart? Eller er det verdt å starte?

Hvordan vil Nio utvikle seg nå? Er pengene dine trygge i denne tittelen? Svarene på disse spørsmålene og hvorfor du trenger å handle nå finner du i den nåværende Nio oddsanalysen.

Related Videos

Leave a Comment