Home » Nikki Haley lanserer en annonsekampanje på 10 millioner dollar for å prøve å forbigå Ron DeSantis i GOP-primæren – Indianapolis News | Indiana Vær | Indianapolis trafikk

Nikki Haley lanserer en annonsekampanje på 10 millioner dollar for å prøve å forbigå Ron DeSantis i GOP-primæren – Indianapolis News | Indiana Vær | Indianapolis trafikk

by Russell Crowe

NEW YORK (AP) — Nikki HaleyDonald Trumps presidentkampanje vil sette av 10 millioner dollar i TV, radio og digital reklame i Iowa og New Hampshire fra og med den første uken i desember, en massiv investering ment å gi den tidligere FN-ambassadøren en fordel i forhold til guvernøren i Florida. Ron DeSantis på et kritisk tidspunkt i GOP-nominasjonskampen.

Detaljer om annonseplanene, som representerer Haley-kampanjens første offisielle annonsebestilling, ble innhentet av The Associated Press i forkant av en forventet offentlig kunngjøring mandag. Haleys planlagte investering er nå mer enn fem ganger DeSantis nåværende annonseringsreserver for samme periode, ifølge mediesporingsfirmaet AdImpact.

Haleys avgjørelse kommer mens hun kjemper for å bli et klart alternativ til den tidligere presidenten. Donald Trump å representere GOP mot presidenten Joe Biden neste høst. DeSantis er Haleys sterkeste konkurrent om partiets andre plass, selv om Florida-guvernørens kampanje har vist tegn på økonomiske vanskeligheter etter en tumultarisk sommer.

Trump er fortsatt den overveldende favoritten i GOP-primæren. Rivaliserende kampanjer satser på at hvis de kan fremstå som det ledende alternativet til Trump, kan de konsolidere nok støtte til å sette i gang en sterk utfordring til ham eller erstatte ham hvis han vakler. Trump står overfor fire kriminelle anklager, inkludert en sak fokusert på hans innsats for å snu hans valgnederlag i 2020 i Georgia og en sak om straffeanklager for å ha jobbet kansellere resultatene av valget i 2020 når valget nærmer seg voldelig opprør 6. januar 2021 av hans støttespillere ved US Capitol.

I amerikansk politikk kan pengeinnsamlings- og reklamestrategi ofte være mer konsekvent enn en kandidats politikk eller personlighet. Men pengene samlet inn og brukt av kampanjer forteller bare en del av historien om valget i 2024.

South Carolina-senator Tim Scott, hvis allierte super PAC hadde satt av 7,5 millioner dollar i annonser under valgmøtene i Iowa 15. januar, forlot løpet søndag kveld. Scott hadde slitt med å registrere seg i nasjonale meningsmålinger og Oktobermålingene fant det langt bak Trump og Haley, hans landsmenn fra South Carolina.

Haley vil sende annonsen sin under valgmøtene i Iowa 15. januar og primærvalget i New Hampshire som følger. Foreløpig kjører DeSantis-kampanjen bare i Iowa.

Haleys kampanje nektet å si om annonsene ville angripe DeSantis eller Trump direkte. Men kampanjesjef Betsy Ankney kritiserte DeSantis» kampanje, som, etter å ha vunnet støtte fra Iowa-guvernør Kim Reynolds, hevdet at Haley og andre i GOP-feltet ikke bare kunne være «spoilere».

«Nikki Haleys momentum og vei til seier er klar,» sa Ankney. «Det samme kan ikke sies om Ron DeSantis, som, selv med en anstendig forestilling i Iowa, ikke har råd til en kopp kaffe på Red Arrow-restauranten i New Hampshire og bare er en turist i South Carolina.»

DeSantis» kampanje rapporterte at bare 5 millioner dollar var tilgjengelige for primærvalget i slutten av september, selv om talsmann Andrew Romeo sa at DeSantis samlet inn flere millioner i forrige måned, inkludert 1 million dollar siden forrige ukes presidentdebatt i GOP.

DeSantis-kampanjen, som allerede har opplevd to runder med permitteringer, fortsetter å henvende seg til en alliert super PAC for å hjelpe til med å bygge ut kampanjeinfrastrukturen og supplere annonseutgiftene. Haleys kampanje har også vært avhengig av en alliert super PAC for å holde tritt med DeSantis» allierte de siste månedene. Rivaliserende super PAC-er har stort sett holdt tritt med hverandre.

Fra søndag hadde Haleys super PAC reservert nesten $4,9 millioner i reklame fra mandag til januar, sammenlignet med nesten $4 millioner reservert av DeSantis» super PAC, ifølge AdImpact.

DeSantis» motstandere har pekt på en annen endring i utgiftene som et potensielt tegn på økonomisk belastning. Det pro-DeSantis Never Back Down-partiet bestemte seg sent i forrige uke for å flytte rundt 700 000 dollar i reklame som opprinnelig var planlagt for de neste to ukene i januar.

Kristin Davison, som driver Never Back Down, sa at ingen reklamebudsjetter hadde blitt «kuttet». I stedet sa hun at de var «optimalisert og posisjonert for å komplementere (den) kampanjen og starte januar.»

Fremtidige annonsereserver krever kun betaling rett før annonsene kjøres, da denne månedens annonseregning var i ferd med å forfalle. Kort sagt kunne denne manøveren vært en måte å spare penger på på kort sikt, selv om Davison beskrev avgjørelsen som standard operasjonsprosedyre.

Davison uttrykte optimisme om retningen til DeSantis» kampanje, og pekte på Reynolds» støtte forrige uke, som ikke bare var en stor støttespiller og validator for guvernør DeSantis, men også et virkelig tilbakeslag for Nikki Haley.

«Jeg tror det dreper det i Iowa å ikke ha guvernørens støtte,» sa Davison.

Mens DeSantis og Haley intensiverer rivaliseringen, fortsetter Trump å dominere meningsmålinger og pengeinnsamling.

I sin siste føderale innlevering rapporterte Trumps valgkampkomité mer enn 37,5 millioner dollar i kontanter på hånden i slutten av september, mer enn DeSantis og Haley til sammen.

Haley erkjente søndag Trumps politiske styrke, men hun kartla også en vei videre.

«Vi har mye penger som vi kommer til å være på TV med,» sa hun på «Fox News Sunday.» «Vi kommer til å være sterke i New Hampshire. Vi kommer til å være sterke i South Carolina, fordi vi brukte pengene våre godt. Vi har flotte bakkespill i hver av disse statene. Og vi vil fortsette å utvikle oss.

Related Videos

Leave a Comment