Home » Nikkhil Advani sier at Vikram Sarabhais familie var «emosjonelle» etter å ha sett Rocket Boys, erter om fru Chatterjee vs Norge

Nikkhil Advani sier at Vikram Sarabhais familie var «emosjonelle» etter å ha sett Rocket Boys, erter om fru Chatterjee vs Norge

by Liv Ullmann

Filmskaper Nikkhil Advani er begeistret for Rocket Boys, en serie basert på Homi Jehangir Bhabha, far til det indiske atomprogrammet, og Vikram Sarabhai, populært kjent som faren til det indiske romprogrammet. Serien kom ut på fredag ​​blant positive anmeldelser. Rocket Boys stjerner Jim Sarbh som Homi J Bhabha og Ishwak Singh som Vikram Sarabhai.

Her er utdraget fra samtalen:

Rocket Boys er ute og får gode anmeldelser. Hvordan føles det?

Da vi bestemte oss for å lage showet, visste jeg at vi prøvde noe spesielt. Jeg er bare glad for at publikum har omfavnet det og forstått hva vi har prøvd å gjøre. Det er en spesiell historie med spesielle mennesker.

Men vitenskap eller noe relatert til det har ikke blitt utforsket mye. Var du ikke skeptisk?

Jeg vet at folk ikke utforsker vitenskapen mye når det gjelder underholdning. Jeg er utdannet naturvitenskap. Og for meg og regissør-forfatter Abhay Pannu, som er ingeniør, ønsket vi å avmystifisere det. Jeg tror virkelig at hvis du kan avmystifisere, kan du gjøre det magisk. Men hvis du ser på programmet og forventer at det skal være vitenskapelig, vil du bli skuffet. Ja, Dr Bhabha var faren til atomenergi og Dr Sarabhai Baba var faren til romforskningen, men deres liv var mye mer enn bare det. Så når du ser på Rocket Boys, vil du oppleve perioden 1942-1962 på en sunn måte. Det handler ikke bare om vitenskap, det handler om menneskene i den perioden, kulturen, kunsten og hva disse to mennene gjorde for å påvirke den.

Du høres veldig begeistret ut for dette prosjektet.

Det er 10 år siden jeg har produsert prosjekter. Med hver produksjon kan vi si at dette er den typen innhold vi ønsker å lage. Det interessante med å være et produksjonsselskap er at vi kan gi en stemme, ikke bare til en filmskaper som meg, men også til nybegynnere som Abhay Pannu, skribent-regissøren av Rocket Boys eller The Empire-skribent Mitakshara Kumar.

Vi lager også en film med tittelen Mrs Chatterjee Vs Norway med Asheema Chibber, en nydelig regissør som laget Mere Dad Ki Maruti. Hun fikk et enestående manus til oss, som vi fortalte til Rani Mukerji, og hun elsket det. Så poenget er at som et produksjonshus er det vår jobb å gi en stemme til det individuelle talentet vi jobber med. Vi vil støtte din visjon. Og enten den visjonen tar oss til kinosalen eller OTT, så gjør vi det gjerne.

Jeg ville også snakke om castingen. Det er uvanlig. Jim Sarbh, spesielt.

Han er en fenomenal skuespiller. Da vi ringte ham, var det første han sa – «Jeg er så glad du ikke ringte meg for en negativ rolle.»

Det tok oss to år å lage dette showet fordi vi filmet i to sesonger samtidig. Så vi trengte noen som ikke ville snu seg og si: «Jeg er ferdig.» Vi ønsket at noen skulle bli fordypet med oss ​​i prosjektet. Vi ga Ishwak og Jim alt dette materialet de kunne konsumere – forskning, dagbok, brev, alle filmene – og så ba vi dem glemme det, for på den tiden visste ikke Mr. Bhabha eller Mr. Sarabhai at de ville bli så grunnleggende i Indias historie. av vitenskap.

Ishwak lærte Gujarati, Jim lærte å spille fiolin, de to lærte om fysikk fordi vi ønsket at de skulle være naturlige på skjermen.

Hva med skuespilleren som spiller APJ Abdul Kalam?

Det er en hemmelighet. Det finner du ut til slutt. Bare for alle, han er en stor del av Sarabhais liv. Det Sarabhai var for Homi Bhabha, er APJ Abdul Kalam for Sarabhai. Han er den tredje rakettgutten. Han er Arjun Radhakrishnan, casting director Kavish Sinhas funn.

Hvor involvert var Mr. Bhabha og Mr. Sarabhais familier i produksjonen av serien?

Mr Bhabha har ingen familie. Broren hans var den eneste slektningen som nylig døde. Han ga hele eiendommen sin til National Center for the Performing Arts (NCPA) i Mumbai. Mr Bhabha hadde fjerne grand nevøer og nieser, men de har aldri møtt ham og har bare hørt historier som oss. Når det handler om Sarabhais familie, møtte vi Mallika Sarabhai, Kartikeya Sarabhai og Vivanta Sarabhai. De var en del av vårt forskningsteam. De var en del av utviklingen hele veien. Mallika koreograferte en dansesekvens fremført av moren Mrinalini Sarabhai, som var et emosjonelt øyeblikk for henne. De så episodene for en uke siden. De var veldig emosjonelle og rørte.

Det er interessant hvordan banen for din karriere endret seg fra å regissere filmer som Kal Ho Na Ho, Salaam-E-Ishq til å lage realistiske prosjekter som Rocket Boys, Mumbai Diaries 26/11, Batla House og så videre.

Jeg tror jeg synes det er fascinerende å lese om karakterer fra det virkelige liv, spesielt karakterer som folk flest ikke ville betraktet som helter. For eksempel er det interessant at folk snakker om at Air India ikke er opp til målet. Men så leser du en historie om hvordan de løftet 177 000 mennesker fra et krigsherjet land. Jeg fant det fascinerende og laget Airlift. Det viktige er å finne en beat, en retning. Da jeg laget Mumbai Diaries 26/11, ønsket jeg å lage den om frontlinjearbeidere som alltid er i krig. Så jeg tror jeg trekker mot en viktig karakter eller en viktig hendelse som må feires eller dokumenteres.

Men tror du ikke at med årene har det å lage patriotiske filmer eller en film basert på en hendelse blitt en formel som garanterer hit?

Ja jeg tror det. Det er en formel, men nå blir den utfordret. I løpet av de siste to årene har publikum blitt utsatt for innhold fra hele verden. Nå er de mer informert. De er nå i stand til å skille mellom nasjonalisme og jingoisme. De siste to årene var en slags oppvåkning når det gjelder innhold.

Så dette betyr at vi ikke kan forvente en masala / familieunderholder som Kal Ho Na Ho fra deg…

Kal Ho Na Ho var i 2003. Jeg tror ikke jeg vet hvordan jeg skal gjøre det lenger.

Men folk tar det opp igjen…

Selvfølgelig gjør de det, og jeg tror det er derfor det er en klassiker. Den gang, da vi laget filmer som Kuch Kuch Hota Hai, Kal Ho Naa Ho eller Kabhie Khushi Kabhi Gham, kom alle sammen for å feire Shah Rukh Khan. I dag tror jeg ikke jeg vet hvordan jeg skal lage en slik film. Jeg overlater det til eksperten. Men jeg elsker å se slike (masala) filmer også. Nylig så jeg Pushpa og jeg likte den.

Et stillbilde fra Kal Ho Na Ho.

Er det ikke utrolig å se innhold som Pushpa og Rocket Boys bli slikket av publikum samtidig?

Tiden vi lever i er fantastisk og befriende som innholdsskaper fordi du kan lage Rocket Boys, men du kan også gå inn i et teater og se Pushpa. Så, verden er din østers. Og når kinoene åpner for 100 % kapasitet, vil folk løpe tilbake.

I et intervju snakket Karan Johar om hvordan hindi-innhold må gjenoppfinne seg selv. Hvor enig er du?

Når det kommer til indisk innhold, feires filmskapere som Shyam Benegal, Satyajit Ray, Mrinal Sen, Atul Gopalkrishnan og flere over hele verden. Men når det kommer til hindi, må det finne sitt publikum i utlandet. Ritesh Batra gjorde det med Lunchbox, Meera Nair gjorde det med Namesake. Men dette er filmskapere som kommer fra utlandet og lager filmene sine. Jeg vet ikke om vi trenger å finne opp på nytt, men uansett hva det er, vil det skje over tid fordi vi allerede har gått i retning av å lage filmer som har global appell. Filmskapere som Hansal Mehta, Sudhir Mishra og Anubhav Sinha får det til.

Og til slutt, i ditt perspektiv, hva kommer til å endre mest med filmer etter pandemien?

Til slutt, det jeg tror er at fredagsscenen kommer til å gå ut av vinduet og jungeltelegrafen kommer tilbake. Jeg vokste opp med forestillingen om sølvjubileum eller gulljubileum eller platinajubileum da filmer pleide å gå i 25 uker, 50 uker eller 100 uker på billettkontoret. Jeg tror det kan komme tilbake.

Related Videos

Leave a Comment