Home » Neptune Energys ubåtbrønner i Norge digitalisert med spillteknologi

Neptune Energys ubåtbrønner i Norge digitalisert med spillteknologi

by Russell Crowe

Neptune Energy digitaliserte sin undersjøiske brønnportefølje i Norge ved å bruke en datavisualiseringsplattform basert på 3D -spillteknologi for å forbedre boring og produksjonseffektivitet, og redusere tid og kostnader.

Neptuns nye tvillinger til digitale brønner ble utviklet i samarbeid med InformatiQ, en olje- og gassdatavisualiseringsspesialist som kombinerer infrastruktur, brønn og geologidata for å lage detaljerte 3D -modeller.

Utviklerens skybaserte programvare GeologiQ kombinerte rå E & P-data i 3D- og 2D-miljøer og brukte 3D-spillteknologi for å tillate Neptuns bore- og brønnmannskap å visualisere både historiske og levende data for å » forbedre utformingen av brønner og integrere læring i fremtiden operasjoner.

Neptune Energys direktør for boring og brønner i Norge, Thor Andre Løvoll, sa: “Ved å digitalisere alle undersjøiske brønner i vår norske portefølje har vi forbedret vår evne til å planlegge inngrep, overvåke operasjoner, produksjon og boring i sanntid og til bedre forstår brønnenes historie.

“Investering i slike innovasjoner forbedrer effektiviteten ved å forbedre kommunikasjon, interaksjon og beslutningstaking på tvers av virksomheten vår. «

Denne siste digitale innovasjonen for Neptuns eiendeler følger opprettelsen av digitale tvillinger på flere av plattformene som opererer i norsk, britisk og nederlandsk sektor i Nordsjøen, noe som muliggjør inspeksjoner av offshore -områder og planlegging av landvedlikehold.

Neptune har også implementert virtual reality -teknologi, opprinnelig utviklet for å trene astronauter som reiser til den internasjonale romstasjonen, på Gjøa -plattformen som drives av Neptune.

Kaveh Pourteymour, CIO for Neptune Energy, la til: «Målet med vår digitaliseringsstrategi i Neptune er enkelt: Slik kan vi gjennom teknologi og digitalisering støtte effektivitet og produksjonsvekst. Ved intelligent bruk av teknologier kan vi maksimere effektiviteten og redusere avfall på alle områder av virksomheten vår.

Les den siste utgaven av Oilfield Technology gratis: Nummer 2 2021

Den andre utgaven av Oilfield Technology fra 2021 begynner med en rapport fra KPMG som undersøker utsiktene for den skotske olje- og gassindustrien. Resten av saken er dedikert til artikler som dekker offshorekjedebransjen, integritet til offshore eiendeler, strekkbeleggsteknologi, borefremskritt, datasikkerhet, flytkontroll, EOR og metanutslipp.

Eksklusive bidrag kommer fra Tata Steel, EM&I Group, 3X Engineering, Enventure Global Technology, Varel Energy Solutions, Adrilltech, Tendeka og mer.

Les artikkelen online på: https://www.oilfieldtechnology.com/digital-oilfield/15072021/neptune-energys-subsea-wells-in-norway-digitised-with-gaming-tech/

Related Videos

Leave a Comment