Home » Nato-fly styrter under manøvrer i Norge – fire døde

Nato-fly styrter under manøvrer i Norge – fire døde

by Ashley Olsen

Et fly styrtet under en NATO-øvelse i Norge. Rester fra et amerikansk fly ble oppdaget. Fire personer døde.

En ulykke skjedde fredag ​​under NATOs «Cold Response»-øvelse i Norge. Et amerikansk militærfly av typen V-22 Osprey ville ha styrtet, ifølge opplysninger publisert i avisen «Verdens Gang». Avfallet ble funnet i nærheten av byen Beiarn i Nordland. Hendelsen ble bekreftet av det norske forsvarsdepartementet. Flyet skulle lande i Bodø ved 18-tiden lokal tid, men kom aldri dit.

Fire personer ble drept i ulykken. Som det norske militæret meldte lørdag, er alle de fire okkupantene døde. Ifølge norsk politi var alle fire amerikanske statsborgere.

Vanskelig redningsarbeid på grunn av dårlig vær

Et redningsoppdrag ble satt i gang klokken 18.26, tre timer senere ble det første rusk funnet. På grunn av dårlig vær kunne ulykkesstedet først ikke nås. Flytypen er et amerikansk tomotors militærfly som tar av og lander som et helikopter, gir motorene turtall og flyr gjennom luften som et fly.

Norges statsminister Jonas Gahr Støre uttrykte sin kondolans til ofrenes pårørende og kamerater. «Vår dypeste medfølelse går til soldatenes familier, kjære og kamerater i deres enhet», skrev Støre på Twitter.

NATO-manøveren «Cold Response» gjennomføres annethvert år. Den startet 14. mars og skal etter planen avsluttes 10. april. Det handler om trening i vanskelige værforhold. Omtrent 30.000 soldater fra 27 land deltar i øvelsen. I 2021 styrtet et svensk Hercules-fly. Ifølge en rapport fra avisen «Tagesschau» ble Russland igjen informert om manøveren i år og invitert som observatør, men nektet tilsynelatende.

Related Videos

Leave a Comment