Home » Nå vender norske turister tilbake til Jämtlands län

Nå vender norske turister tilbake til Jämtlands län

by Russell Crowe

Da Norge like etter midtsommer avskaffet karantenekravet på reise fra Jämtlands län, pakket mange i vårt naboland sekken. Det melder den norske avisen Adressa 9.000 nordmenn har krysset grensen siden opphevelsen av karantenekravet ved innreise. Effekten er merkbar i Östersund, hvor campingplasser har fått flere bestillinger.

– Siden midten av sommeren har det bodd 105 nordmenn her og flere vil komme senere i sommer. Sammenlignet med i fjor da vi ikke hadde noen besøkende fra Norge, er dette en økning på 800 %, så vi er veldig glade for at de er tilbake, sier Johan Ohlzon, stedsleder i Östersunds Camping.

Avhengig av arrangementet

Men til tross for at det har kommet turister fra Norge, møter campingplassen utfordringer. Nordmenn utgjør typisk 85 prosent av sommergjestene og da de var borte i fjor sommer mistet de sin viktigste inntekt. Også i år merker man et fall i antall besøkende da koronarestriksjoner hindrer offentlige arrangementer som Storsjöyran.

– Östersund er en eventby så vi er litt avhengige av arrangementene som gjør at folk har lyst til å komme hit. Jeg tror det ble bedre for fjellcampingplasser fordi folk drar dit for naturens beste, sier Ohlzon.

Nordmennene selv er glade for å være tilbake i fylket. Hør hva ferierende synes i klippet over.

Related Videos

Leave a Comment