Home » Mulig Salmonella-kontaminering: Ferrero tilbakekaller babyprodukter

Mulig Salmonella-kontaminering: Ferrero tilbakekaller babyprodukter

by Siv Jensen

Fra: 04.07.2022 17:43

Den italienske konfektprodusenten Ferrero trekker tilbake ulike produkter fra sitt «Kinder»-merke på grunn av et salmonellautbrudd i flere land. Det er også bekreftede tilfeller i Tyskland.

På grunn av mulig salmonellakontaminering har konfektprodusenten Ferrero tilbakekalt produktene fra det velkjente merket «Kinder» i en rekke land som en forholdsregel. Berørt av tilbakekallingen i Tyskland er blant annet overraskelsesegg til barn (pakke med tre) med utløpsdato mellom april og juni 2022, samt barnesjokoladegodteri og hvitsjokolade for barn med utløpsdato mellom mai og september 2022. Kinder-Surprise Maxi (100 gram), Kinder-Mini-Egg (100 gram) og Kinder-Mix-pakker som inneholder en av disse varene med utløpsdato mellom august og september 2022.

Ferrero har publisert en detaljert og oppdatert liste over de tilbakekalte produktene på sin nettside. Ifølge gruppen ble alle varene produsert på samme fabrikk i Belgia. Som en forholdsregel bør de ikke konsumeres.

Ferrero hadde allerede tilbakekalt flere produkter tirsdag. EUs mattrygghetsmyndighet EFSA og EUs helsemyndighet ECDC har satt i gang undersøkelser. Så langt er det registrert 105 bekreftede tilfeller av salmonella og 29 mistenkte tilfeller i EU, de fleste av dem hos barn under ti år. De som er berørt inkluderer Storbritannia, Belgia, Frankrike, Irland, Luxembourg, Nederland, Norge og Sverige. Ferrero tilbakekalte også babyprodukter i Australia og Israel.

Fire bekreftede tilfeller i Tyskland

I Tyskland er det fire bekreftede og tre mistenkte tilfeller av salmonella forårsaket av babyprodukter. Federal Consumer Protection Office har også advart mot inntak av sjokoladeprodukter for barn, da de kan være knyttet til et salmonellautbrudd.

Utbruddet var preget av en uvanlig høy andel barn som trenger sykehusinnleggelse, noen med alvorlige symptomer som blodig diaré, sa EFSA og ECDC. Noen sjokoladeprodukter har blitt identifisert som en sannsynlig smittevei.

I en erklæring fra produsenten heter det: «Ferrero jobber tett med den ansvarlige matmyndigheten i Tyskland for å avdekke en mulig kobling til en rekke rapporterte salmonellatilfeller. Selv om ingen av våre babyprodukter som har blitt lansert på markedet har vist seg å være positive for salmonella, og heller ikke hvis vi har klager fra forbrukere, tar vi dette veldig alvorlig.»

Related Videos

Leave a Comment