Home » MUF-president Douglas Thor: «Jeg går ikke av»

MUF-president Douglas Thor: «Jeg går ikke av»

by Liv Ullmann

Forrige uke avslørte han TV-nyheter 4 da MUFs forbundspresident, Douglas Thor, startet en kampanje for å få forbundsdistriktspresidenten for Jämtland, Carl-Oscar Franzon, til å stemme ut.

Men planen om å rekruttere medlemmer og betale kontingent for å stemme Franzon mislyktes og på generalforsamlingen i Östersund i februar ble han gjenvalgt.

Douglas Thor: «Jeg har bred støtte»

Etter avsløringen kan flere Muf-distrikter sende inn avskjedsoppfordringer mot Thor, ifølge opplysninger gitt til TV4 Nyheter, som intervjuet ham onsdag.

– Jeg sier ikke opp. Tillit til meg er plassert i foreningen av moderate unge og jeg innser at jeg har bred støtte der, sier Douglas Thor.

TV4 Nyheterna spør så hvordan han ville opptrådt dersom det ble fremsatt begjæringer om utmeldelse fra Muf-distriktet.

– Jeg hører på ungdomsforeningen. Min forståelse er at det er bred støtte. Jeg ble valgt med knapp margin, og det er forståelig at de som ikke rotet til meg kanskje ikke nå heller. Men min oppfatning er at støtten til meg har utvidet seg noe siden jeg ble valgt inn, selv om den har blitt tonet ned på steder der den ikke var før.

Douglas Thor: «Nå er dette den offisielle hype-festen»

Før Jämtlandsstämmen startet Douglas Thor en gruppeprat med ordene:

«Dette er nå den offisielle hype-partychatten. For det jeg virkelig ser frem til i verden akkurat nå er å se deg styre Jämtland.»

Planen var å rekruttere nye Muf-medlemmer som i stedet skulle stemme på motkandidat Lydia Bygdén, og at de skulle få utbetalt medlemskontingent.

Douglas Thor foreslo i chatten at summen, 40 kroner, skulle utbetales til nye medlemmer.

Det var også en plan om å flytte sympatiske medlemmer fra Västernorrland til Jämtland, men dette ble forlatt da de ikke ville ha tid til å få stemmerett på møtet.

Douglas Thor: «Du angrer på hvordan jeg uttrykte meg»

Thor forklarte sine handlinger i en skriftlig kommentar til Expressen.

«Jeg ble valgt til å gjøre Muf trygg, spesielt for jenter. Siden forklaringen av mine handlinger gjelder sensitive medlemssaker, kan jeg ikke gi noen detaljert bakgrunn. Når det er sagt, beklager jeg hvordan jeg uttrykte meg. Medlemmene bør kunne forvente mer av meg.»

Expressen har tidligere vært i kontakt med flere sentrale kilder innen Muf som beklager handlingene til Douglas Thor. Men mange deler også Thors oppfatning om at Carl-Oscar Franzon er uegnet til å fungere som president. Dette skyldtes at han skal ha opptrådt upassende mot kvinner på arrangementer hvor det ble servert alkohol.

I høst ble Douglas Thor kåret inn som ny styreleder i Muf etter å ha utfordret Matilda Ekeblad om plassen. Han vant med en margin på 52-49.

FOR Å VITE MER: Kuppforsøket fra MUF-toppmøtet mot presidenten i Jämtland
FOR Å VITE MER: Moderater må kjempe med MUF-formen

Hvor bra er Sverige?

Aida Badeli i Grön Ungdom møtte Matilda Ekeblad i Unge Moderaters Forbund i en debatt under Almedalsuka i fjor sommer.

Related Videos

Leave a Comment