Home » Mørk i tårer etter det åttende gullet i EM

Mørk i tårer etter det åttende gullet i EM

by Russell Crowe

– Jeg kan ikke si noe. Hvem vet om jeg spilte spillet eller om jeg drømte. Jeg synes vi vinner fortjent og faktisk kontrollerer hele kampen, sier Nora Mörk som gråt og hadde det vanskelig å snakke flere ganger i TV6-intervjuet som ble sendt av Herning i Danmark.

Mörk, best delt i Norge med fire mål, har en like lang skadehistorie som en merittliste. Han har blant annet ti kneoperasjoner.

– Jeg visste det ville være mulig å komme seg, selv om jeg i mine mørke tider trodde det kunne bli vanskelig. Nå er vi tilbake og vi er best, smiler Mörk med tårer i øynene.

Da Frankrike scoret 14-16 under i starten av andre omgang, gikk Norge inn i time out. Det hadde motsatt effekt og Frankrike, som hadde flere ulemper med fem mål, trakk seg i kampen. Da Grace Zaadi satte inn 19-18, hadde Frankrike tatt ledelsen for første gang siden kampen startet.

Kastet ut

De siste minuttene var andpusten. Nora Mörk gikk frem og satte inn 21-20 for Norge med tre minutter igjen under et fransk rødt kort og viste lagets kampfjes.

Med mindre enn to minutter igjen satte Sanna Solberg inn 22-20 og Frankrike tok timeout. Men Frankrike var et slått lag. Den store vinneren av den norske kampen ble målvakt Silje Solberg som gjorde 16 skudd av 35 og hadde 46 redningsprosent.

Frankrike startet ellers bra og storskytteren Pauletta Foppa satte inn 4-2, som startet bilen til Norge-laget som svarte med fem mål på rad og tok ledelsen 7-4 .

Related Videos

Leave a Comment