Home » Miljøvernere vil styre SVT-nyhetssendingene

Miljøvernere vil styre SVT-nyhetssendingene

by Russell Crowe

I forkant av den grønne kongressen foreslo rundt 30 miljøvernere at partiet skulle jobbe med en 15-minutters «Climate News» som skulle inkluderes i hvert Aktuelt och Report-program, som Svenska Dagbladet tidligere har rapportert om.

I tillegg ønsker de at svensk radio skal rapportere om klimakrisen og «hva vi må gjøre så snart som mulig for å unngå den definitive kollapsen av klima og natur» innen minutter etter hver sending.

MP Rebecka Le Moine, talsperson for partiet for biologisk mangfold, er blant dem som støttet forslaget.

– Hun uttrykte sin støtte, men trakk det så tilbake, forklarer partiets kommunikasjonssjef, Hanne Simonsen.

«Ikke kontroller media»

Le Moine takket nei til et intervju med SVT Nyheter, men skrev i en kommentar til SVD at hun trakk støtten til forslaget fordi politikerne ikke skulle kontrollere det offentlige.

– Jeg er enig i at det må spres mer kunnskap og informasjon i samfunnet om klima- og miljøkrisene vi befinner oss i. På den annen side kan man oppfatte at politikk skal detaljstyre mediene, men det er ikke politikkens oppgave å styre embetsverket.

Partistyret er enig: «Selvfølgelig synes partistyret det ville vært flott om media rapporterte mer om den alvorlige klimakrisen vi befinner oss i. Men politikken styrer ikke. bør absolutt ikke styre hva media skriver», skriver Linus Lakso som innkaller styret i en kommentar til SVT, via kommunikasjonsansvarlig.

«Retningslinjer må respektere systemet»

SVT-sjef Hanna Stjärne skriver i en blogginnlegg at hun kritiserer forslaget, som ifølge henne er «forbløffende».

– Vi har de siste årene sett flere eksempler på hvordan politiske partier ønsket å påvirke journalistikken i det offentlige. Det er selvsagt fritt fram å debattere, rose eller kritisere SVTs dekning, men politikerne bør respektere systemet og ikke komme med forslag for å påvirke innholdet. «

Les hele Hanna Stjärnes kommentar her.

Related Videos

Leave a Comment