Home » Mikel Arteta: Arsenal-manager anklaget for uredelig oppførsel etter å ha markert «skammelig» VAR-avgjørelse i Newcastle-nederlaget | Fotballnyheter

Mikel Arteta: Arsenal-manager anklaget for uredelig oppførsel etter å ha markert «skammelig» VAR-avgjørelse i Newcastle-nederlaget | Fotballnyheter

by Roald Amundsen

Mikel Arteta var sint Anthony Gordons kontroversielle vinner overlevde en fire-minutters VAR-trippelsjekk; FA-uttalelse: «Det påstås at kommentarene dine utgjør feil oppførsel ved at de er støtende for å matche dommere og/eller skadelig for spillet og/eller bringe spillet i vanry.»


19.31, Storbritannia, torsdag 16. november 2023

Mikel Arteta har blitt siktet av fotballforbundet for kommentarer han kom med etter Arsenals nederlag mot Newcastle tidligere denne måneden.

Gunners-manageren beskrev VARs beslutning om ikke å utelukke Anthony Gordons mål i lagets 1-0-nederlag på St James» Park som «en absolutt skam».

En uttalelse fra FA lyder: «Mikel Arteta har blitt siktet for brudd på FA-regel E3.1 etter kommentarer han kom med i medieintervjuer etter Arsenals Premier League-kamp mot Newcastle United lørdag 4. november.

«Det påstås at hans kommentarer utgjør forseelse ved at de er støtende for å matche dommere og/eller skadelig for spillet og/eller bringe spillet i vanry.»

Jamie Carragher og Izzy Christiansen analyserer Anthony Gordons kontroversielle mål for Newcastle i deres 1-0-seier over Arsenal.

VAR gjennomførte en trippelsjekk for å se om ballen hadde gått ut av spill før Joe Willocks innlegg, om Joelinton hadde felt Arsenal-forsvareren Gabriel og om Gordon var offside.

Arteta klarte ikke å skjule sinnet sitt etter kampen, og sa: «Du må snakke om hvordan i all verden dette målet sto? Utrolig. Jeg føler meg flau.

«Nå må jeg komme hit og prøve å forsvare klubben og be om hjelp, vær så snill, for det er en absolutt skam at dette målet er tillatt. En absolutt skam.»

En dypere titt på VARs beslutning om å tildele Anthony Gordons vinner for Newcastle mot Arsenal, noe som gjorde manageren deres, Mikel Arteta, «flau».

Arsenal ga ut en uttalelse dagen etter som sa at klubben «helhjertet» støttet Artetas kommentarer.

«Premier League er den beste ligaen i verden med de beste spillerne, managerne og fansen, som alle fortjener bedre,» heter det i uttalelsen.

«PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) trenger snarest å ta tak i standarden for dommere og fokusere på handling som flytter oss alle bort fra retrospektiv analyse, forsøk på forklaring og unnskyldninger.»

Arteta har frist til tirsdag med å svare på siktelsen.

Neville: PL må handle og beskytte tjenestemennene

Gary Neville mener dommerne tok den riktige avgjørelsen ved å la Anthony Gordons kontroversielle mål stå i deres 1-0-seier over Arsenal.

Gary Neville har bedt Premier League om å ta grep og beskytte dommerne sine etter å ha stemplet Liverpool og Arsenals uttalelser om VAR som «farlige».

I en tale på Monday Night Football hevdet Neville at tjenestemenn har blitt «betydelig og alvorlig undergravd» av klubbenes uttalelser, og insisterer på at Premier League må handle hardt mot situasjonen.

«Jeg tenkte på uttalelsen [from Arsenal] det var virkelig dårlig,» sa den tidligere Manchester United-forsvareren. «Jeg tenkte det samme den andre uken.

«Liverpool hadde et sjokkerende angrep på dem for noen uker siden i Spurs, og vi visste at det var galt på det tidspunktet. De hadde mye å føle seg tynget av. Men dagen etter, da Liverpool skrev sin uttalelse og nevnte «sportslig integritet, nevnte at de så på alle alternativene og deretter forslaget om en reprise, jeg trodde det var ganske farlig.

«Arsenals uttalelse er ganske farlig.»

Mic’d Up: Hvorfor Gordons mål var riktig å bli stående

Hør hele den fire minutter lange VAR-gjennomgangen av Anthony Gordons kontroversielle mål for Newcastle mot Arsenal, med PGMOL-sjef Howard Webb som diskuterer måltildelingsprosessen.

I den siste episoden av Match Officials: Mic’d Up forklarer PGMOL-sjef Webb hvorfor Anthony Gordons mål for Newcastle mot Arsenal overlevde flere VAR-kontroller.

Webb sa: «Dette var et flott øyeblikk, en uvanlig situasjon med tre aspekter for VAR for å sjekke om avgjørelsen om feltmålet skulle omgjøres.

«Vi ser ballen veldig nær mållinjen, ikke glem at vi har en assistentdommer som var rett i køen. Ballen har ikke mye fart når den går mot mållinjen, så den ser rett langs målet. linje, bedre enn noen av våre kameraer.

Gary Neville og Jamie Carragher analyserer kontroversen rundt Newcastles sammenstøt med Arsenal da Anthony Gordons mål ble overlatt til VAR til tross for appeller om at ballen var ute av spill, en foul på Gabriel og en offside.

«Vi vet at ballen er buet, så den kan gå av linjen og vi trenger bevis på at den er ute. Ballen kommer nærmere og Joelinton utfordrer Gabriel. Det kan være en foul, det kan være en foul. VAR avgjør bevisene fra opptak er det ikke tydelig nok til å kunne gripe inn for en gjennomgang på grunn av en åpenbar feil, faktisk etter mange analyser ble oppfatningene delt da situasjonen tyder på at ikke-inngrep var riktig på grunn av den subjektiviteten.

«Og så er en av de uvanlige situasjonene der ballen går mellom to spillere og prøver å identifisere nøyaktig når ballen forlater Joelinton, virkelig vanskelig å etablere. Så igjen, ingen avgjørende bevis på at Gordon var offside da ballen gikk til ham, var det berørte forrige gang. VAR analyserte alt flittig og fant ikke klare bevis for å gripe inn for å velte målet. I virkeligheten var prosedyren riktig.»

Webb innrømmet imidlertid at både Bruno Guimaraes og Kai Havertz burde blitt utvist på St James» Park.

Related Videos

Leave a Comment