Home » Midtsøkende Manchin er fascinert av tidsbegrensninger og rangerte valg

Midtsøkende Manchin er fascinert av tidsbegrensninger og rangerte valg

by Russell Crowe

Sen. Joe Manchin har bestemt at han ikke stiller til gjenvalg og har indikert at han er åpen for muligheten til å stille som president på en tredjepartsbillett.

Det han gjør i mellomtiden tar fortsatt form, men på lokale radioprogrammer i West Virginia har Manchin beskrevet sin interesse for valgreformer som tidsbegrensninger eller rangerte valg som kan ryste systemet og styrke det politiske sentrum.

Joe Manchin

«Jeg har blitt invitert til forskjellige områder i forskjellige slagmarksstater, bare for å kunne snakke med forskjellige grupper og hvis jeg kan gi dem det du bør se etter,» sa Manchin på «Watchdog Radio» i Wheeling-området.

«Jeg vet at en tredjepartskandidat, meg selv eller noen andre som ønsker å hoppe inn i denne kampen, er virkelig langt fra mulig. Men hvis du kan opprette en bevegelse for å bringe de to etablerte partiene, det demokratiske og det republikanske, tilbake til hvor røttene deres er, hvor de kom fra og hva de har vært i stand til å produsere gjennom alle disse årene, kan de vende tilbake til en viss normalitet.

Manchin og datteren Heather har vært appellere til velstående politiske givere på muligheten forstarte en sentristisk politisk gruppe og samle inn 100 millioner dollar.

Manchin var også relatert til Ingen etiketteren uavhengig politisk organisasjon som prøver å få tilgang til stemmesedler over hele landet for å sette sammen en «enhetsbillett» som et alternativ til muligheten for en Biden-Trump-omkamp.

På radiosendinger i West Virginia denne uken beskrev han sin interesse for valgreformer, inkludert tidsbegrensninger.

«Vi har ingen som krever noen form for ansvarlighet fra menneskene som tjener oss, og jeg har kommet til konklusjonen: Jeg tror på tidsbegrensninger,» sa Manchin på «Watchdog Radio.»

«Jeg var aldri en stor tilhenger av terminbegrensninger fordi jeg trodde det var så mange flinke mennesker med så mye erfaring som virkelig kunne være til hjelp. Men jeg vet ikke om det fortsatt er slik, så jeg sa, ville det ikke vært flott om vi hadde en 18-års periode for Høyesterett? En 18-års periode, det er det. En seksårsperiode for president, slik at du ikke trenger å bekymre deg for gjenvalg. Ikke bekymre deg for å bli gjenvalgt; gå inn og gjør det rette.

Manchin vurderer en grense på to 6-årsperioder for Senatet og to 6-årsperioder for Representantenes hus.

«Det ville være mer enn nok,» sa han. «Hvordan skal dere endre problemet ved roten hvis 390 av 435 kongressdistrikter ikke er konkurransedyktige? Den er allerede tilberedt. Demokraten eller republikaneren vil vinne.

Manchin, en mangeårig demokrat, tenker på andre endringer som kan gjøre primærvalg mer konkurransedyktige. Han er fascinert av rangert valg, også kjent som øyeblikkelig stemmegivning, et system som lar velgerne rangere kandidater I preferanserekkefølge.

«Hvis du ikke kan endre omfordelingen, måten politikerne tegner distriktene sine for å beskytte ideologien deres, enten det er en D eller en R, hvorfor ikke se på måten vi velger til primærvalget, få mer konkurranse i primærvalget,» sa Manchin, som fungerte som West Virginias valgdirektør og utenriksminister fra 2000 til 2004.

«Akkurat nå kan du ikke konkurrere i systemet vi har fordi det er et lukket system. Du har bare et demokratisk og republikansk duopol; du har veldig lite aktivitet.

Han bemerket at den republikanske senatoren Lisa Murkowski fra Alaska, en av Manchins faste sentristiske forhandlingspartnere, som vant gjenvalg i fjor i et fortrinnsstemmesystem.

«Jeg har aldri engang hørt om rangerte primærvalg,» sa Manchin. «Jeg lærer mer og mer. Jeg vil vite mer. Jeg vil vite om ulike muligheter. Åpne primærvalg, du kan gå og gjøre hva du vil, du kan komme deg gjennom.

«Du kan gi en sjanse til en person som kanskje ikke har en sjanse fordi de kommer fra et politisk parti som, som i West Virginia, er superminoriteten til det demokratiske partiet i West Virginia, og det pleide å være for republikanerne. Kanskje det ville hjelpe å ha et kryss primærvalg. Du kan gjøre så mye.

Manchin skisserte lignende ideer om mulige reformer under en opptreden på WEPM Radios «Panhandle Live.»

«Kan dere endre måten vi fundamentalt setter distriktsgrensene våre på, svirre og feste linjene til politisk vilje og partiønsker. Hvis du ikke kan gjøre det, endre primærsystemet basert på hvordan du velger, åpne primærvalgene, flere mennesker vil ha en mulighet, sa Manchin.

I West Virginia lar både republikanere og demokrater ikke-tilknyttede velgere delta i deres partis primærvalg, selv om partimedlemmer må stemme i sitt eget partis primærvalg.

Manchin beskrev igjen sin interesse for rangert valg.

«Jeg visste aldri så mye om det. Det eneste jeg visste, under det siste valget, for to år siden, var at min kjære venninne Lisa Murkowski fra Alaska ikke ville blitt valgt uten dette primærvalget som ga en annen måte å beregne og utpeke den beste kandidaten på. i stand til å stige til toppen selv om de kan ha vært underbevæpnet, underposisjonert eller underfinansiert.

«Så du begynner å se på det: Kan du få det til å bevege seg? Kan du endre det?

Related Videos

Leave a Comment