Home » Microsoft-grunnlegger Bill Gates advarer mot bioterrorangrep og oppfordrer verdensledere til å bruke «Germ Games» for å forberede seg i intervju med Jeremy Hunt | Nyheter fra Storbritannia

Microsoft-grunnlegger Bill Gates advarer mot bioterrorangrep og oppfordrer verdensledere til å bruke «Germ Games» for å forberede seg i intervju med Jeremy Hunt | Nyheter fra Storbritannia

by Liv Ullmann

Microsoft-gründeren advarte mot bioterrorangrep og oppfordret verdensledere til å bruke «bakteriespill» for å forberede seg på dem.

Bill Gates sa at regjeringer må forberede seg på fremtidige pandemier og kopper-terrorangrep ved å investere milliarder i forskning og utvikling.

I et intervju med Health Select Committee-leder Jeremy Hunt for tenketanken Policy Exchange, foreslo Gates at «bakterispillene» kunne brukes til å øve på hvordan man reagerer på slike hendelser.

Den ba også om dannelsen av en ny milliard-dollar World Health Organization (WHO) pandemi task force.

Bilde:
Jeremy Hunt gjennomførte intervjuet for Policy Exchange

«Det vil sannsynligvis ta omtrent en milliard i året for en pandemi-arbeidsgruppe på WHO-nivå, som driver med overvåking og faktisk gjør det jeg kaller «bakteriespill» der du øver,» sa han.

«Du sier, OK, hva om en bioterrorist tar kopper til 10 flyplasser? Du vet, hvordan ville verden reagert på det?

«Det er naturlig forårsakede epidemier og bioterror-forårsakede epidemier som til og med kan være langt verre enn det vi har opplevd i dag, og likevel bør fremskritt innen medisinsk vitenskap gi oss verktøy som, du vet, vi kan gjøre langt bedre.

«Så du skulle tro at dette ville være en prioritet. Neste år vil være tidspunktet da disse tildelingene må gjøres, inkludert denne globale pandemioppgaven.»

Han la til at land som USA og Storbritannia vil måtte bruke «titalls milliarder» på forskning og utvikling (FoU) for å forberede seg på neste pandemi.

Men han sa at selv om forskningen kan være dyr, kan den føre til andre innovasjoner som å utrydde influensa og forkjølelse.

«Jeg håper at om fem år vil jeg være i stand til å skrive en bok som heter» Vi er klare for neste pandemi «, men det vil kreve titalls milliarder i forskning og utvikling – USA og Storbritannia vil være en del av det,» han sa. sa Gates.

«Det flotte er at mye av forskningen og utviklingen vi trenger å gjøre for å gjøre oss klare for neste pandemi er ting som å lage billige vaksiner, ha store fabrikker, utrydde influensa, bli kvitt forkjølelse, lage vaksiner bare en liten lapp. for deg. ta på armen, [are] ting som vil være utrolig nyttige selv i årene vi ikke har pandemier.»

Den fjerde rikeste mannen i verden sa også at han vil fortsette å snakke om pandemiberedskap som en del av sitt arbeid som filantrop.

Gates sa: «Så, sammen med klimameldingen og den pågående kampen mot sykdommene til de fattige, er pandemiberedskap noe jeg vil snakke mye om.

«Og jeg tror det vil finne grobunn fordi, du vet, vi har tapt billioner av dollar og millioner av liv, og innbyggerne forventer at myndighetene deres ikke lar det skje igjen.»

Mr. Gates dukket opp på COP26 Klimatoppmøtet tirsdag, hvor han deltok i en økt om å akselerere ren teknologi og møtte prinsen av Wales.

Related Videos

Leave a Comment