Home » Mette-Marit fra Norge må avlyse avtalen

Mette-Marit fra Norge må avlyse avtalen

by Edvard Munch

Kronprinsessen måtte nylig avlyse et arrangement av helsemessige årsaker. Nå vekker en kortvarig avlysning nye bekymringer for Mette-Marit.

Mette-Marit fra Norge hadde egentlig planlagt en offentlig opptreden 2. november. Kronprinsessen ønsket å være med på det såkalte «fremtidstreffet» i bydel Bjørvika i Oslo sammen med ektemannen Haakon. Arrangementet er for unge mennesker som engasjerer seg i samfunnsprosjektene til tronfølgerstiftelsen. Ifølge en rapport fra «Gala» forsvant 49-åringens navn fra den offisielle palasskalenderen timer før avtalen.

Avbestillinger i siste liten fra kongefamilien er ikke nødvendigvis sjeldne, men de er spesielt bekymringsfulle i Mette-Marits tilfelle. For for bare noen uker siden måtte trebarnsmoren forlate et arrangement etter bare 15 minutter fordi helsen ikke var bra. Årsaken til dette var «de uforutsigbare bivirkningene av medisinene hennes, som hun tar for lungefibrosen», sa hun litt senere i en offisiell pressemelding fra kongefamilien.

Å møte sykdom åpenlyst

I oktober 2018 ble det kjent at Mette-Marit fra Norge hadde slitt med kronisk lungefibrose i flere år. En endring i vevet fører til at organet stivner og får arr, noe som resulterer i reduksjon i volum og derfor begrenset pust.

Kronprinsessen selv forklarte den gang at hun og mannen hennes hadde bestemt seg for å informere offentligheten om at det ville komme tider i fremtiden da hun ikke ville være i stand til å delta på offisielle avtaler på grunn av sykdommen. Palasset har foreløpig ikke gitt noen grunn til å kansellere avtalen 2. november.

Related Videos

Leave a Comment