Home » Mennesket «holdt som slave» i 40 år nyter nå å se fotball og gamle verdensmesterskap, sier veldedighet | UK News

Mennesket «holdt som slave» i 40 år nyter nå å se fotball og gamle verdensmesterskap, sier veldedighet | UK News

by Liv Ullmann

En mann som er frigjort etter å ha blitt «oppbevart som slave» i 40 år, nyter nå å gå turer, se fotball og ta igjen verdensmesterskapet han har gått glipp av, ifølge en veldedig organisasjon.

Offeret, bare kjent som Chris, ble tvunget til å leve under elendige forhold i et skur på 6 fot ganger 4 fot på en caravanpark i Carlisle, og måtte læres hvordan han skulle lage sin egen mat og ta seg av sine egne grunnleggende behov etter å ha blitt funnet.

Han ble oppdaget av etterforskere fra Gangmasters og Labour Abuse Authority (GLAA) under en ransakingsordre på stedet i oktober 2018 etter et tips fra et medlem av offentligheten.

City Hearts, som har støttet Chris siden prøvelsen hans, tildelte ham en seng i et trygt hus hvor han ble lært å lage mat og bruke en vaskemaskin.

Bilde:
Offiserer fant Chris som bodde i dette skuret etter et tips fra et medlem av offentligheten

«Han var engstelig og redd»

Ansatte fra veldedige organisasjoner sa at det raskt ble tydelig at han var analfabet og ikke kommuniserte på en typisk måte.

Saksbehandleren hans Kyle France sa: «Han var utslitt da han kom. Han var engstelig og redd, som en hjort i frontlykter. Han skjønte ikke alvorlighetsgraden av det som hadde skjedd med ham.

«Da han først ankom, var det å ordne opp i hygienen hans en prioritet.

«Det var tydelig at han ikke hadde vasket seg på veldig, veldig lenge. Han trengte en barbering, han trengte klær. Han trengte virkelig å passe på.»

Velforeningens administrerende direktør, Ed Newton, sa til Sky News: «Han får tilgang til tale- og språkstøtte. Han har det veldig bra, og han snakker om å være veldig stolt av prestasjonene sine.»

Han la til: «Det er over 130 000 overlevende eller ofre for moderne slaveri i Storbritannia i dag.

«En av de viktigste tingene for oss å innse er at dette kan være rundt hjørnet. Dette kan være skuret som rygger tilbake til hagen vår, til eiendommen vår. Og å innse at veldig ofte nå, moderne slaveri ofre ikke er i kjeder – de er gjemt i vanlig syn.»

Peter Swailes erklærte seg skyldig
Bilde:
Peter Swailes er idømt en dom på ni måneder betinget i 18 måneder

Mannen får ni måneders betinget dom

Det kommer etter at en mann fredag ​​ble idømt en dom på ni måneder betinget i 18 måneder for å ha betalt Chris, som har lærevansker, under minstelønnen.

Peter Swailes (56) og hans 81 år gamle far, også kalt Peter Swailes, ble arrestert av GLAA i april 2019 for menneskehandel og moderne slaveriforbrytelser.

Begge mennene erkjente ikke straffskyld for å ha arrangert eller tilrettelagt for en persons reise mellom 2015 og 2019 med sikte på at han skulle bli utnyttet.

Imidlertid døde den eldre Peter Swailes i fjor før han ble stilt for retten.

Sønnen hans fortsatte med å erklære seg skyldig i siktelsen ved Carlisle Crown Court 18. januar i år før denne rettssaken skulle begynne.

En dommer sa til ham på fredag: «Du blir ikke dømt på grunnlag av at du holdt (Chris) som slave i 40 år, eller at du i det hele tatt var ansvarlig for leveforholdene hans.

«Omfanget av din skyld er at du ved hjelp av din far, og ved et begrenset antall anledninger, forenklet reisen til (Chris) i jobbøyemed, og noen ganger betalte ham mindre enn hans minsterett.»

Utnyttelsen av Chris begynte da han var 15 år etter en barndom i omsorgssystemet.

Han fortalte City Hearts at han ble holdt hengelåst inne i skuret når han ikke jobbet, at han ikke hadde tilgang til dusj eller oppvarming, og at hans eneste toalett var en bøtte.

Han fortalte offiserer fra GLAA at han utførte gårdsarbeid, maling, slakting og asfaltering, og ble betalt så lite som £ 10 per dag.

Peter Swailes Junior forlater Carlisle Crown Court
Bilde:
Peter Swailes, 56, blir sett forlate Carlisle Crown Court i januar

Under en av malejobbene hans falt Chris fra en stige og brakk ryggen og ribbeina.

Han ble ført til sykehus, men ble fjernet av de som holdt ham fanget før han ble utskrevet og dratt tilbake til livet med utnyttelse.

Martin Plimmer, senior etterforskningsoffiser på GLAA-etterforskningen, sa at han «aldri hadde kjent en moderne slaverisak hvor utnyttelsen har funnet sted over en så lang periode».

Han la til: «I fire tiår ble han faktisk holdt som slave.»

Related Videos

Leave a Comment