Home » Matteo Tanel konkurrerer med Klæbo & Co. – Sport Mix

Matteo Tanel konkurrerer med Klæbo & Co. – Sport Mix

by Edvard Munch

Matteo Tanel: Den beste rulleskiutøveren de siste årene. © flaviobecchis / sosiale medier

Til helgen starter den nye verdenscupsesongen for rulleski i Telemark. Unterlandler Matteo Tanel blir den store jaktet. Imidlertid møter den først førsteklasses konkurranse.

Den eneste profesjonelle rulleskien fra Syd-Tirol har nylig vunnet den absolutte verdenscuppen to ganger på rad. Videre ble Tanel i fjor også verdensmester på 16 km fri teknikk i Val di Fiemme. Den nye verdenscupsesongen starter fredag ​​i Norge med 15 km fristil for menn.

I år er det planlagt 4 etapper av verdenscupen. Etter helgen i Telemark fortsetter vi i slutten av august med de to stasjonene Otepää (Estland) og Madona (Latvia). Graden vil finne sted den andre helgen i september i Amatrice (provinsen Rieti).

Noen langrennsstjerner der

Igjen og igjen forbereder stjernene i langrenn seg til rulleskikonkurranser om sommeren for å forberede seg til den nye vintersesongen. Også ved starten i Norge vil scenens superstjerne, Johannes Høsflot Klæbo. Andre lokale helter er også påmeldt, Erik Valnes, Håvard Solås Taugbøl, Even Northug, Emil Iversen, Simen Hegstad Krüger, Sjur Røthe, Hans Christer Holund og Pål Golberg, som alle er blant de sterkeste langrennsløperne i verden.

Johannes Høsflot Klæbo (t.v.) starter lørdag og søndag. © fondoitalia

Tanel kan altså konkurrere med de «store» i verdenscupens første helg. Etter starten fredag ​​blir det fristilssprint lørdag og 48 km massestart i klassisk teknikk søndag.

VM i rulleski 2022:

24-26 juni: Telemark (Norge)
19.–21. august: Otepää (Estland)
25.–28. august: Madona (Latvia)
9.–11. september: Amatrice (Italia)

anbefalinger

Related Videos

Leave a Comment